Ten Hag: "Dit is een grote wedstrijd"

Ten Hag: "Dit is een grote wedstrijd"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht laat zijn licht schijnen over de bekerwedstrijd van morgen (woensdag) tegen SC Cambuur.

In de kwartfinale van de KNVB Beker speelt FC Utrecht morgen (woensdag) thuis tegen SC Cambuur. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar de cupclash met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
“Het bereiken van de volgende ronde. Dát is de essentie.” Trainer/coach Erik ten Hag heeft weinig woorden nodig om de bekerwedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur te duiden. “Het is een grote wedstrijd. De belangen zijn groot”, gaat hij verder in een skybox op de vijfde verdieping van Stadion Galgenwaard, dat morgen het decor is van een pot uit de kwartfinale van de KNVB Beker. “De spelers weten waar het om gaat. Winnen, en je staat in de halve finale. Moet je het nog duidelijker maken?”


Een goede prestatie afroepen
Nee, eigenlijk niet, natuurlijk. En al helemáál niet aan de FC Utrecht-voetballers, waarvan het gros afgelopen seizoen de finale van het toernooi bereikte. De wil om ook dit seizoen eind april naar De Kuip af te reizen voor de cupfinale, is er. En die is groot. “Daarom moeten we morgen een goede prestatie afroepen”, stelt Ten Hag. “Het gaat om ons, om wat wíj doen. Met alle respect voor onze tegenstander SC Cambuur, natuurlijk. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat wij hetzelfde brengen als tegen Ajax, maar dan wél scoren. Dat was waar het afgelopen weekend aan schortte. Dat weten de spelers zelf ook, daar zijn ze zelfkritisch genoeg voor. Ze spreken elkaar er ook op aan. Dat is goed.”

‘Energie in de wedstrijd stoppen’
“De basis van de prestatie leg je met een goede organisatie, goed samenwerken”, vervolgt de oefenmeester van de Domstedelingen. “En je moet energie in de wedstrijd stoppen! Dat is er voor nodig om het af te dwingen.”

Andere sfeer
FC Utrecht en bekervoetbal. Vaak bleek het een goede combinatie. “Je gaat van wedstrijd naar wedstrijd en de route naar succes kan heel kort zijn, dus is de KNVB Beker een aantrekkelijke competitie. We hebben dit seizoen drie heel goede bekerwedstrijden gespeeld en zijn in staat om ver te komen”, is Ten Hag stellig. “Het is alles of niets, en dat is een groot verschil met competitiewedstrijden. Dat brengt een andere sfeer met zich mee, en heeft ook invloed op het spelbeeld.”

Leeuwin kan spelen
Ramon Leeuwin, oud-speler van tegenstander SC Cambuur, zal tegen de Friezen hoogstwaarschijnlijk inzetbaar zijn. Dat geldt niet voor Robbin Ruiter, Edson Braafheid, Kevin Conboy en Rico Strieder. Vraagtekens staan op Ten Hag’s briefje achter de namen Sofyan Amrabat en Mark van der Maarel. “Sofyan heeft aan Ajax-thuis lichte klachten overgehouden en Mark voelt zich niet helemaal lekker”, verduidelijkt Ten Hag.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht