Ten Hag: Dit was onacceptabel

Ten Hag: Dit was onacceptabel

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 4-0 nederlaag tegen FC Twente.

FC Utrecht was zichzelf niet vanmiddag in Enschede en betaalde daarvoor de rekening. De Utrechters verloren met 4-0 van FC Twente. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in de Grolsch Veste en schreef mee met de nabeschouwing van Erik ten Hag.
“Ik moet vaststellen dat we vandaag een onherkenbaar FC Utrecht hebben gezien”, vertelde Ten Hag, nadat hij zijn nababbel was begonnen met het feliciteren van zijn collega-oefenmeester René Hake. “We waren goed voorbereid. Maar ik moet constateren dat het de trainer, mij dus, niet is gelukt de ploeg op scherp te krijgen voor deze wedstrijd; waar dat meestal wel lukt. We leverden hier vandaag een onacceptabele prestatie.”

FC Utrecht’s voorsten sneden als een mes door de Enschedese boter in de openingsminuten van de partij. Een paar aardige kansen waren het resultaat. “Toen ontbrak het bij ons aan scherpte voor de goal, terwijl we er juist op hadden gehamerd dat we moesten toeslaan zodra dat kon”, zei Ten Hag.

“In de negende minuut kregen we door een individuele fout de 1-0 tegen en niet veel later vanuit een corner de 2-0. We stonden niet compact genoeg, kwamen afspraken niet na. Alles wat ons de normaal gesproken sterk maakt, was vandaag niet aanwezig”, oordeelde de Utrechtse oefenmeester.

Na de rust, die werd ingegaan met een 3-0 achterstand, werd het niet veel beter bij FC Utrecht. “De ploeg viel op een gegeven moment ook uit elkaar. Onacceptabel. We hebben huiswerk meegekregen vandaag, daarmee gaan we aan de slag. Het is zaak dat we hier lering uit trekken.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht