Ten Hag: "Een prima resultaat"

Ten Hag: "Een prima resultaat"

Voor de derde keer dit seizoen was FC Utrecht te sterk voor FC Groningen. Na de thuiszeges van augustus (2-0) en oktober (5-3) werd nu in Euroborg met 1-4 van de Groningers gewonnen. Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht was tevreden over het resultaat. FCUtrecht.nl schreef mee met de persconferentie.

 


“Het is nooit makkelijk, hier in Euroborg”, vertelde Ten Hag in het begin van zijn nababbel in de persruimte van het Groningse voetbalstadion. “Je weet dat het publiek hier fel kan zijn en dat FC Groningen thuis uitstekend presteert. Ze hadden dit seizoen voor eigen publiek nog niet verloren, dat zegt wel iets”, aldus Ten Hag.

Dominant
Aan de ongeslagen thuisstatus van FC Groningen werd door FC Utrecht vakkundig een einde gemaakt. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd”, zei Ten Hag. “We trokken het spel naar ons toe, kregen kansen, waren dominant.” De 0-1 voorsprong was wat dat betreft een logische. De 1-1 was dat niet, maar ook die volgde. “Een onachtzaamheid, en opeens stond het 1-1. Dan weet je dat hier alles ineens kan veranderen.”

‘Pak het weer op’
“In de rust hebben we gezegd: Pak het weer op, zet de wedstrijd weer naar je hand”, vertelde de trainer/coach van de Utrechters. “Dat de 1-2 dan zo snel valt, helpt natuurlijk”, aldus de oefenmeester. “Beter dan we dat voor de rust deden, speelden we het vervolgens uit: 1-3, 1-4. De rode kaart van Andreas Ludwig was een smet. Maar al met al ben ik tevreden. Hier kunnen we mee verder. Dit was een prima resultaat.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht