Ten Hag: "Enerverende partij, mooie wisselwerking"

Ten Hag: "Enerverende partij, mooie wisselwerking"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 2-0 overwinning van FC Utrecht op Heracles Almelo.

Met 2-0 versloeg FC Utrecht vanmiddag (zondag) Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard. In de persruimte van het Utrechtse stadion was na afloop van de partij een persconferentie en die woonde FCUtrecht.nl bij.
“Het was een heel enerverende partij met twee gezichten”, zo vatte trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht de wedstrijd tegen Heracles Almelo kort samen. “In de eerste helft was een heel dominant FC Utrecht te zien. We anticipeerden op de speelwijze van Heracles Almelo, die ons verrasten.”

Dat deden de Heraclieden door in een wat defensievere samenstelling aan te treden. “Daarmee gingen wij heel goed om. Er werden koppeltjes gemaakt op het middenveld. Desalniettemin waren we in staat vrije mensen te vinden”, zei Ten Hag. “En desalniettemin lukte het ons de lijnen open te maken naar de spitsen.”

Er waren de nodige kansen voor FC Utrecht, dat na een half uur op een 1-0 voorsprong kwam. En nog een heel stel kansen kreeg. “We hadden het in die fase al moeten beslissen. De wedstrijd hadden we eerder op slot moeten gooien.”
“Dit was letterlijk een wedstrijd van twee helften. De tegenstander ging reageren, na de rust”, zei Ten Hag. “Heracles Almelo heeft onder meer een heel goede voorhoede. Daarop hadden we onze ploeg voorbereid. Desalniettemin liepen we onszelf in ons enthousiasme een aantal keer voorbij en daardoor liepen we in het mes.”

Scoren deden de Heraclieden niet. Onder meer dankzij een supersave van David Jensen. “Geweldig dat David voor ons met een fabuleuze redding eigenlijk drie punten binnensleept. Dat was een ontzettend belangrijk moment”, aldus Ten Hag over de parade van Jensen op een pegel van Robin Gosens.

“Komende week moeten we Rico Strieder missen”, vertelde Ten Hag over de Duitse verdedigende middenvelder, die na twintig minuten geblesseerd het strijdperk verliet. “Morgen doen we daarover verdere mededelingen. Zeker is dat we aan die positie verdere invulling moeten geven, en dat hebben we vandaag goed gedaan. Er zijn voor die positie meer opties, die we zullen bekijken.”

“Het publiek heeft vandaag een geweldige wedstrijd gezien, denk ik”, leidde Ten Hag zijn conclusie in. “Er was een goede sfeer, en een mooie wisselwerking tussen de supporters en het team.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht