Ten Hag: "Goed om ritme te houden en te krijgen"

Ten Hag: "Goed om ritme te houden en te krijgen"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op FC Utrecht - NAC Breda (1-1). 

In een vriendschappelijke wedstrijd speelde FC Utrecht vanmiddag (dinsdag) met 1-1 gelijk tegen NAC Breda. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de partij met trainer/coach Erik ten Hag.
“Deze wedstrijd hebben we ingeroosterd om in ons ritme te blijven. En om diverse spelers die de afgelopen tijd minder gespeeld hebben, ritme te laten opdoen. Dat zijn spelers die medisch fit zijn, maar nog niet honderd procent wedstrijdfit”, vertelt Erik ten Hag, die daarbij doelt op onder anderen Kevin Conboy, Jeff Hardeveld en Zakaria Labyad.

Maar de oefenmeester noemt in dat rijtje natuurlijk ook Robbin Ruiter en Edson Braafheid. De doelman en de verdediger maken tegen NAC Breda, na maandenlange afwezigheid, hun rentree op het wedstrijdveld. Dat deed het duo in een pot die niet hoogstaand was. “We begonnen okay, maar vielen daarna weg qua niveau. We werden onrustig aan de bal en lieten NAC in de wedstrijd komen”, analyseerde Ten Hag. “Dat deden zij dan ook. Na de 1-1 bleef het spel rommelig en waren er over en weer kansen. In een oefenwedstrijd kun je geen punten pakken, maar toch vind ik dat wij van een ploeg als NAC moeten winnen.”

Daarin slaagden de Utrechters niet. “Maar het belangrijkste was dat we allemaal heel bleven”, vervolgde de oefenmeester. “Dat Edson er weer bij is, is heel goed. We hadden én hebben voor hem een heel belangrijke rol in gedachten. Hij kan het team, als het straks om de prijzen gaat, nét dat extra zetje geven. Een voorwaarde is daarvoor natuurlijk wél dat hij dan fit is.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht