Ten Hag: "Goede dingen gezien"

Ten Hag: "Goede dingen gezien"

Een 1-0 zege boekte FC Utrecht vanavond (dinsdag) op de reserves van Borussia Mönchengladbach. Op Sportcomplex Zoudenbalch maakte Gyrano Kerk de enige treffer van de avond. FCUtrecht.nl blikte terug op het duel met de Duitse ploeg met trainer/coach Erik ten Hag.
“Een ploeg als deze biedt weerstand”, aldus Ten Hag over opponent Borussia Mönchengladbach II, dat een week na Derdeklasser DESTO uit Vleuten de tweede sparringpartner van de Utrechters was van deze voorbereiding. “Hier heb je wat dat betreft wat aan, in sportief opzicht. Je wordt op de proef gesteld. Moet sneller handelen, bijvoorbeeld.

Even van de rit
Dat ging het team uit Utrecht aardig af, zag Ten Hag. “We hadden het eventjes een fase moeilijk. Een minuut of vijf, hoogstens acht. Daarna waren we even van de rit”, zei Ten Hag. “Dat is een leermoment: want juist dan moet je onverstoorbaar blijven.”

‘Teamprestatie was okay’
“Na die korte periode van druk kantelde de wedstrijd weer”, vertelde de oefenmeester van de Domstedelingen. “Ik heb goede dingen gezien. Zaken die we hebben geaccentueerd tijdens de trainingen. De teamprestatie van vandaag was okay. We wisten de intenties aardig om te zetten.”

Het is zo 6 augustus
Dat er dan ook nog gewonnen werd, was fijn, aldus Ten Hag. “Dat is prettig; het gaat tenslotte om winnen. Fysiek staan we er goed op. Voor Sean (Klaiber, red.) en Kevin (Conboy, red.) was het fijn dat ze voor het eerst sinds enige tijd weer een wedstrijd konden spelen. Dat is ook nodig. Het gaat snel, het is zo 6 augustus”, doelde Ten Hag op de competitiestart. “Over vandaag ben ik tevreden, al is er natuurlijk nog voldoende werk te verrichten. Het zou raar zijn als dat in deze fase van de voorbereiding anders was.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht