Ten Hag: "Goede uitgangspositie verzilveren"

Ten Hag: "Goede uitgangspositie verzilveren"

Trainer/coach Erik ten Hag laat zijn licht schijnen over de wedstrijd van morgen (zaterdag) tegen sc Heerenveen.

FC Utrecht speelt morgen (zaterdag) in de return van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over het duel met de Friezen, dat in Stadion Galgenwaard om 18.30 uur begint.
“Het gaat erom dat we alert zijn en blijven”, aldus Ten Hag, wiens team de heenwedstrijd van woensdag in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 won en zodoende een goede uitgangspositie heeft voor de partij van morgen. “Het thema is: hoog in je concentratie zitten. Nu we finales spelen, kun je het je niet veroorloven om dat níet te doen.”

Maximale concentratie
Ten Hag zag zijn team in Friesland niettemin in een fase van de partij niet goed uit de verf komen; niet maximaal geconcentreerd zijn. “De wedstrijd had kunnen kiepen”, zegt Ten Hag, doelend op de grote kans(en) die sc Heerenveen kreeg op de 2-2. Een bal op de paal en een save van David Jensen voorkwamen dat, en niet veel later maakte FC Utrecht de 1-3.

‘Vol gas gaan’
“We hebben een heel goede uitgangspositie. Die moet je verzilveren. Dus: we moeten morgen vol gas gaan”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters, die als hoogst geplaatste team aan de eindronde deelnemen. “Onze jongens zijn fysiek ook goed uit de strijd gekomen. Een positief punt is dat Giovanni Troupée de groepstrainingen heeft hervat en fit genoeg is om morgen tot de wedstrijdselectie te behoren.

Goede uitgangspositie verzilveren
FC Utrecht gaat ervoor tegen sc Heerenveen. “De moraal is goed, en die moet goed blijven. sc Heerenveen is een uitstekende ploeg, maar het gaat om onszelf. Wij moeten onze prestaties afroepen”, aldus Ten Hag. “Als we dat doen, hebben we een heel goede kans om de goede uitgangspositie die we hebben gecreëerd te verzilveren. Hopelijk worden we daarbij morgen gesteund door het publiek.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht