Ten Hag: "Het gevoel in de ploeg is goed"

Ten Hag: "Het gevoel in de ploeg is goed"

FC Utrecht’s eerste elftal staat aan de vooravond van een drukke periode; vier partijen in een tijdsbestek van elf dagen. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op de eerste uit die reeks: Roda JC Kerkrade-uit. Dat Eredivisieduel begint morgenavond (donderdag) in het Parkstad Limburg Stadion om 18.30 uur. 
“Engelse weken zijn het. Dat is mooi voor de spelers. Hiervoor zijn ze voetballer geworden. Trainingen zijn leuk, maar het gaat om de wedstrijden”, zegt Ten Hag. “Voor een reeks als deze is een brede spelersgroep noodzakelijk. Vier wedstrijden in elf dagen, dat red je niet met elf spelers.” 

In dat kader is het prettig dat onder anderen Ruud Boymans en Nacer Barazite inzetbaar zijn. “Wij hebben meerdere wapens, zijn zo variabel”, duidt de oefenmeester één van de krachten van zijn team, dat tegen PEC Zwolle afgelopen zondag de rust bewaarde en, bijna kalm zo leek het, toewerkte naar die ene, beslissende goal. “Het team wist dat dat moment ging komen. Dan is het zaak de focus en concentratie naar achteren toe ook vast te houden.” En ook dat lukte, want de ploeg hield de nul. Voor de vierde keer in de laatste zes bindende partijen. 

Dat houden van de nul zal de komende tijd moeten gebeuren zonder de verdedigers Kevin Conboy, Louis Nganioni en Sean Klaiber. Conboy heeft te kampen met een hernia, Nganioni’s meniscus speelt hem parten en Klaiber wordt aan zijn buikwand geholpen. 

“Het gevoel in de ploeg is goed. Het is zaak op dat koord te blijven. En te beseffen dat je het elke wedstrijd wéér moet doen. In die mindset moet je blijven. Dat vraagt veel van een ploeg”, weet Ten Hag, die met vertrouwen toewerkt naar Roda JC Kerkrade-uit. “Roda? We hebben ons huiswerk gedaan. Wij spelen ons eigen spel, maar houden ook rekening met de kracht van Roda JC. Maar meer en meer wordt duidelijk dat wij van onze eigen kracht moeten uitgaan. Eerder dit seizoen speelden we gelijk tegen Roda JC. Wij kunnen van iedereen winnen, weten we inmiddels. Maar alleen als we 100 procent zijn. En ons beseffen: 99,9 procent is te weinig. We zijn nu beter als team dan de vorige keer dat we tegen Roda JC speelden. Die ontwikkeling moet je elke wedstrijd weer afleveren.” 

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht