Ten Hag: "Het ging mis vandaag"

Ten Hag: "Het ging mis vandaag"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de 3-0 uitnederlaag tegen AZ.

FC Utrecht leed vanavond een even gevoelige als verdiende nederlaag. In het AFAS Stadion werd in de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal met 3-0 verloren van AZ. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over het duel in Noord-Holland.
 
“Dit was, om het op z’n Engels te zeggen, a bad day at the office. En die kwam voor ons op een heel vervelend moment”, aldus Ten Hag in de mixed zone van het AFAS Stadion. “Het ging mis vandaag.”
 
FC Utrecht werd bij vlagen weggeblazen door AZ, dat na een dik half uur met 2-0 aan de leiding ging. Eerder dit seizoen lukte het de Utrechters om FC Groningen-uit te doen kantelen. Van moeizaam, naar goed, naar winst en euforie. “Deze ploeg heeft het in zich een wedstrijd te doen kantelen. Maar dat lukte vandaag niet. We maakten veel technische fouten vandaag, waren slordig in de passing.”
 
“Als je zo snel balverlies lijdt, dan zet je je tegenstander op het paard. We hebben AZ vandaag zelf sterk gemaakt”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters. Dat de Noord-Hollanders uiteindelijk bij 3-0 de doelpuntenmachine stilzetten, was iets waarvoor de Utrechters dankbaar mochten zijn. “We zijn met 3-0 nog goed bediend vandaag, zo realistisch moet je zijn.”
 
Maar naast realiteitszin is er ook plek voor strijdlust, voor eergevoel. Zondag is de return. Het staat 3-0 voor AZ, maar deze finale gaat over twee wedstrijden. “Ik heb mijn ploeg nog niet eerder dit seizoen zo slecht zien spelen. We zijn het aan onszelf en het publiek verplicht zondag een ander gezicht te laten zien.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht