Ten Hag: "Het plan en de bijbehorende taken uitvoeren"

Ten Hag: "Het plan en de bijbehorende taken uitvoeren"

Trainer/coach Erik ten Hag aan het woord in aanloop naar Vitesse - FC Utrecht.

FC Utrecht kruist tijdens de vierde speelronde van het seizoen de degens met Vitesse. Plaats van handeling: GelreDome. Daar wordt morgen (vrijdag) om 20.00 uur afgetrapt. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in aanloop naar het duel met de Arnhemmers.
“Nadat we zondag tegen AZ speelden en maandag een uitlooptraining hadden, hebben we daarna gewerkt aan de ontwikkeling van de speelwijze”, aldus Ten Hag, die zondag in het duel met AZ constateerde dat het zijn ploeg – Bart Ramselaar vertrok, Edson Braafheid, Menno Koch en Richairo Zivkovic kwamen – aan automatismen ontbrak. “De nieuwe spelers moeten worden ingepast. Zondag ging dat bij fases goed, maar hadden we ook mindere fases. Het was heel wisselvallig. Door het resultaat – 1-2 voor de bezoekers – hielden we er een negatief gevoel aan over. Het was onze minste wedstrijd van dit seizoen, maar dat was wel verklaarbaar.”

Proces
Het kost tijd een team te vormen, het kost tijd om spelers in te passen. “Dat proces moet nu in de competitie plaatsvinden. Dat gaat ten koste van het resultaat. Dat wil je niet, je wilt punten pakken. Maar klagen doen we niet, dat heeft geen zin”, weet Ten Hag. “Je moet ermee dealen. Het is nu een kwestie van heel hard werken, ook al zie je daarvan soms niet direct het resultaat.”

‘Het plan en de bijbehorende taken uitvoeren’
“We zijn een weg ingeslagen”, vervolgt de oefenmeester. “Daar moeten we consequent aan vasthouden. De spelers moeten het plan en de bijbehorende taken uitvoeren.”

Nieuwelingen ingeburgerd
Braafheid, Koch en Zivkovic zijn ondertussen al goed ingeburgerd op Zoudenbalch en in de kleedkamer, weet Ten Hag. “Die zijn opgenomen in de groep en voelen zich hier thuis. Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend boden de invalbeurten van Edson en Richairo perspectief. Hun inbreng gaf het team een push. Ze zijn fris, scherp. Daar ben ik blij mee. En daarvoor hebben we ze ook gehaald”, aldus Ten Hag, die Koch op zijn beurt maandagavond bij de beloftenploeg negentig waardevolle speelminuten zag maken in het duel met RKC Waalwijk.

‘Geluk dwing je af’
Tijdens de training van vandaag, die van 14.00 naar 17.00 uur werd verplaatst vanwege de warmte, werden de puntjes op de i gezet. “We moeten gaan beschikken over de volwassenheid om een punt over de streep te trekken, in een wedstrijd zoals die van afgelopen zondag. Kijk, die 1-2, laten we er niet aan voorbijgaan dat die erg gelukkig tot stand kwam voor AZ. Maar geluk dwing je af. Wij lieten het ons gebeuren, lieten ons de kaas van het brood eten. Dat mag ons niet meer gebeuren. Die les moeten we meenemen naar Vitesse-uit en de rest van het seizoen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht