Ten Hag: "Het zat er niet in vandaag"

Ten Hag: "Het zat er niet in vandaag"

FC Utrecht verloor vandaag (zondag) op eigen veld van PSV. De Eindhovenaren maakten in het eerste kwart van de partij het verschil (0-2) en hielden daarna stand, ondanks diverse kansen voor de Utrechters. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Stadion Galgenwaard en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
“In de eerste helft werden we geconfronteerd met een uitstekend spelend PSV”, vertelde Ten Hag. “Hun plan, om te werken met lopende mensen, werkte. Wij hadden er moeite mee hun spel te verdedigen. Dat had ook met het mentale gedeelte te maken. We brachten vandaag niet wat we donderdag brachten.”

“Het is ook ontzettend pittig”, ging Ten Hag verder. “Na donderdag er nu zondag weer staan. Fysiek gaat dat net, maar mentaal nog niet. Dat is nog een proces waarin deze jonge ploeg zit. In de eerste helft liepen we te veel achter de feiten aan en waren we kansloos.”

Maar na de break waren de rollen omgedraaid. “Toen ging het wat beter”, aldus Ten Hag. “We hadden wat aanpassingen gedaan en in de rust aandacht geschonken aan de opbouw. We duwden PSV ver terug en hebben mogelijkheden gehad op de aansluitingstreffer. Als die valt, dan kan het voor PSV nog moeilijk worden.”

Helaas viel die aansluitingstreffer niet. “Al met al zat het er niet in vandaag. Op naar vrijdag: SC Cambuur-uit”, besloot Ten Hag. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht