Ten Hag: "Ik ben trots op de ploeg"

Ten Hag: "Ik ben trots op de ploeg"

FC Utrecht knikkerde vanavond (donderdag) PSV uit de KNVB Beker. De Utrechters wonnen in de kwartfinale met 1-3 van de Eindhovenaren, die nochtans het thuisvoordeel hadden. FCUtrecht.nlbezocht de persconferentie in het Philips Stadion en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Je weet dat het geen gemakkelijke opgave is om in Eindhoven, als FC Utrecht, van PSV te winnen”, begon Ten Hag zijn nababbel. “PSV is op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland, het meest volwassen ook. Maar wij hebben ook een goede ploeg, met veel talentvolle spelers. Ik heb de jongens voorgehouden dat wij van iedereen kunnen winnen. Dat hebben we in het thuisduel met Ajax ook aangetoond.

”Maar dat winnen, dat gaat bepaald niet vanzelf. “Je moet het iedere keer weer kunnen afroepen”, aldus Ten Hag. “Tijdens de laatste twee wedstrijden die we speelden, lukte dat niet”, verwees de oefenmeester naar de uitnederlagen tegen Roda JC Kerkrade (1-0) en FC Twente (3-1). “Excuses tellen niet. We hebben vandaag tegen PSV heel volwassen gespeeld. En PSV pijn gedaan.”

“We hebben geprofiteerd van de fouten die de tegenstander heeft gemaakt, maar ze daartoe ook gedwongen”, aldus Ten Hag. “Ik ben trots op de ploeg. Dat ze dit hier vanavond hebben kunnen afroepen.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht