Ten Hag: "Ik zie het potentieel"

Ten Hag: "Ik zie het potentieel"

Met 2-1 moest FC Utrecht vanavond (dinsdag) in Herentals buigen voor Lierse SK. De Utrechters begonnen sterk aan de partij, maar verloren gaandeweg de grip op het duel. In de laatste tien minuten bogen de Belgen de score in hun voordeel om. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in België op voor een nabeschouwing op de vriendschappelijke wedstrijd.

 
“Het was goed dat we vandaag een behoorlijk aantal jonge jongens konden inzetten. In wedstrijden als deze kunnen zij leren vanuit onze speelwijze te functioneren”, vertelde Ten Hag aan de rand van het veld van VC Herentals. “We maakten vandaag wat fouten en op een gegeven moment zakte het niveau weg. Maar ik zie het potentieel. Er moet voor de jongelingen een ontwikkeling komen. In alles. Bijvoorbeeld: hoe speel je met elkaar een wedstrijd als deze, waarin je met 1-0 aan de leiding gaat, uit?”

Nu lukte dat dus nog niet. Van een 0-1 voorsprong na 78 minuten voetbal na een nederlaag, iets meer dan twaalf minuten later. “We lieten ons ringeloren. Naïef. Die penalty, dat schot tegen de paal met vervolgens de beslissende rebound. Dat mag niet gebeuren.”

“In de eerste helft haalden we een heel hoog niveau”, benadrukte Ten Hag het contrast tussen het ene en het andere deel van de partij. “De tegenstander kwam er toen niet aan te pas. De eerste ploeg die speelde: die houding wil ik zien. Voor de tweede ploeg, geldt: te angstig. Voor de jonge jongens, richting Jong FC Utrecht, biedt dat heel veel aanknopingspunten. Of ze vandaag, tegen die fysiek spelende ploeg van Lierse SK, een snelcursus Jupiler League-voetbal hebben gekregen? Ja, dat denk ik wel.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht