Ten Hag: kans Europees ticket nog 10 procent

Ten Hag: kans Europees ticket nog 10 procent

Feyenoord, Ajax en PSV heersten dit seizoen in de eredivisie, daarachter was FC Utrecht overduidelijk de "best of the rest". De ploeg van trainer Erik ten Hag was in de laatste maanden van de competitie nauwelijks te verslaan. Na de laatste competitiewedstrijd bedroeg de voorsprong op achtervolger Vitesse maar liefst 11 punten. Het verschil met AZ, dat op de zesde plaats eindigde, was zelfs opgelopen tot 13 punten.

En toch dreigt de ploeg van Ten Hag het seizoen met lege handen te eindigen. Na de 3-0 nederlaag bij AZ in de eerste finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal, lijkt het voor Utrecht een schier onmogelijke opgave om toch nog Europa in te mogen.

Energie en dynamiek

"Ik schat de kans op tien procent. Dat is een kleine kans, maar toch moeten we daar voor gaan", zegt Ten Hag. "Het begint ermee dat je er geloof in hebt en dat de spelers er geloof in krijgen. Dat probeer ik over te brengen. Er zijn veel voorbeelden in de sport dat je het nog om kunt draaien. Maar dat betekent wel dat we energie en dynamiek nodig hebben."
Ten Hag spaart "de geit en de kool niet"

En juist dat laatste, daar ontbrak het donderdagavond aan bij Utrecht. AZ oogde gretiger en dat zorgt voor onvrede bij Ten Hag. "Daar heb ik me over verbaasd, ja. Het is de finale van een geweldig seizoen, waarin we vaak een heel hoog niveau aan hebben getikt. Dat we dan juist in de finale tegen AZ door de ondergrens zakken, is teleurstellend om te constateren."

In de wedstrijdanalyse heeft Ten Hag zijn spelers gewezen op waar het mis ging. "En daarbij spaar ik de geit en de kool niet. Ik confronteer ze zwart op wit met de beelden om te laten zien waar het aan ligt. Dan zeg ik gewoon waar het op staat, want we hebben maar heel kort de tijd om het nog om te draaien."

En dat het seizoen net als vorig seizoen, toen Heracles in de finale van de play-offs te sterk was, in mineur kan eindigen? Daar is Ten Hag niet mee bezig. "Ik denk nooit in dat soort negatieve consequenties. We moeten het in ieder geval gaan proberen voor de fans."

"De Galgenwaard is dit jaar steeds voller gestroomd en er ontstond een prachtige wisselwerking tussen het publiek en de ploeg. Dan mag het niet zo zijn, op het moment suprême, dat wij ze zo in de steek laten. Want zo voel ik het toch een beetje", besluit Ten Hag.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht