Ten Hag: "Kans op drie punten gemist"

Ten Hag: "Kans op drie punten gemist"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt met gemengde gevoelens terug op FC Utrecht - NEC.

FC Utrecht en NEC deelden vanmiddag (zondag) de punten in Stadion Galgenwaard. De wedstrijd eindigde in 1-1. FCUtrecht.nl bezocht na afloop van de remise de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Dit was voor ons de derde wedstrijd in één week. De vorige twee, Willem II-uit en FC Groningen-thuis, waren goed. Daarin zag je ook de groei die we doormaken als team”, begon Ten Hag zijn nababbel. “Die groei zag ik in de eerste helft ook. Na een wat moeizaam begin kregen we grip op de wedstrijd. We speelden een uitstekende eerste helft, waarin we heel veel kansen kregen. Over links lagen er voor ons ongekende mogelijkheden.”

Ten Hag zag zijn team op 1-0 komen en kansen krijgen op een tweede doelpunt. Vlak voor de rust was er de ultieme kans op de 2-0. “Dat we die niet maken, moeten we onszelf aanrekenen”, aldus Ten Hag. “Je kunt jezelf het leven heel makkelijk maken door die bal binnen te schuiven. Dan is het 2-0 en dan is het klaar. Maar dat lieten we na.”

“NEC is in staat te veranderen”, omschreef Ten Hag. “Na de rust, bij een 1-0 stand, speelden we overal op het veld één-tegen-één. Met spitsen zoals die van ons, zou je dan zeggen: dan is het wachten op het moment waarop je kunt toeslaan. Maar tot mijn grote verbazing konden we geen druk houden, tot mijn grote verbazing gingen we de bal onnodig lang spelen en tot mijn grote verbazing konden we de bal voorin niet vasthouden. We verloren de grip op de wedstrijd. Je kunt niet speculeren op dat ene moment.”

Daarvoor had Ten Hag zijn ploeg voor de partij juist nog gewaarschuwd. De oefenmeester had het team gewezen op het verschil tussen een team dat tegen de subtop aanschurkt, of een middenmoter. Een subtopper is in staat zo’n wedstrijd te beslissen, vond Ten Hag. “We hebben het na de rust laten afweten. Dit was een kans op drie punten, en die hebben we gemist. We hebben allemaal onvoorstelbaar veel ambitie. Dan moet je het ook laten zien.”

“We hebben in een reeks van drie wedstrijden in een week met 1-0 gewonnen bij Willem II, met 1-0 gewonnen van FC Groningen en dus de volgende ronde van de beker bereikt. Dat is een goede serie”, ging de FC Utrecht-trainer/coach verder. “Maar van de gemiste kans van vandaag moeten we wél leren.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht