Ten Hag: "Killen op het moment dat het kan"

Ten Hag: "Killen op het moment dat het kan"

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen ADO Den Haag. Werd het eerder dit seizoen in de Residentie 1-1, in de Domstad gaf het scorebord na 90 minuten voetbal in een zonnig Stadion Galgenwaard 2-2 aan. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Er was sprake van een status quo. Het was vrij tam allemaal”, begon oefenmeester Ten Hag in een goedgevulde persruimte. “We initieerden veel te weinig via de vleugels. De momenten waarop we dat wél deden, een keer of vijf, zes, zag je de klasse bovendrijven en werden we gevaarlijk.”

En het leverde een pracht van een doelpunt op. “De 1-0 van Sébastien Haller. Dat was geweldig. Een hoogtepunt”, aldus Ten Hag, die ook een mooie 2-0 gemaakt zag worden. “Heel mooi samenspel.”

“In de rust heb ik tegen de ploeg gezegd dat we te weinig creëren. Tegen dit ADO Den Haag moet je goed blijven verdedigen, dan gaan er ruimtes vallen en moet je scherp zijn”, ging Ten Hag verder. Na de break viel snel de 2-1. “Daarna volgde onze beste fase van de dag, vond ik. We kregen kansen op de 3-1 via Bart Ramselaar en Ruud Boymans.”

Maar de 3-1 bleef uit. Aan de andere kant viel de bal binnen: 2-2. “We hadden er vooraf uitgebreid over gesproken, maar tuinden er toch in. Dat mag niet. Willen we wat bereiken, dan moet dat beter.”

In de slotfase waren er over en weer kansen. Goals bleven uit. Een remise werd het. “Dit puntje neem ik graag aan”, sloot Ten Hag af. “Want het had, ondanks het feit dat wij dicht bij de 3-1 waren, ook 2-3 kunnen zijn. Dat had ik onverdiend gevonden, maar zo werkt voetbal niet. Je moet killen op het moment dat het kan.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht