Ten Hag: 'Knap hoe we de rug rechtten'

Ten Hag: 'Knap hoe we de rug rechtten'

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

FC Utrecht deelde de punten vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard met NAC Breda. In een partij waarin beide ploegen op enig moment aanspraak maakten op de zege, eindigde het in balans: 2-2. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.


22426534_1455911377798079_5536589081896135353_o

“Deze wedstrijd had veel verschillende kanten en invalshoeken. Uiteindelijk met het publiek als grote winnaar, want deze partij was boeiend van begin tot eind. Het was een spektakelstuk”, vertelde Ten Hag.

FC Utrecht begon voortvarend aan het duel en controleerde de wedstrijd in het eerste kwart volledig, zo zag ook oefenmeester Ten Hag. “Maar we pasten de kantwissel veel te weinig toe, ondanks het feit dat we ons dat hadden voorgenomen. In de eerste 25 minuten was het totaal aan ons, kregen we kansen en scoorden we. Dan moet deze ploeg, waar ervaring genoeg in zit, het gogme hebben om de wedstrijd te neutraliseren.”

Het tegenovergestelde overkwam de Utrechters. Niet alleen maakten de Bredanaars 1-1, vlak na de break werd het zelfs 1-2. De wedstrijd op z’n kop, dus. “Vanaf dat moment loop je achter de muziek aan. We hadden toen een fase waarin we er niet meer overheen kwamen. Daarna pasten we een dubbele wissel toe en het systeem aan, waarna we NAC terugdrongen.”

“Maar we vergaten de restverdediging te bewaren”, vervolgde de oefenmeester van de Domstedelingen. “Daardoor kon NAC een aantal keer scherp counteren. We kregen kansen tegen die we hadden moeten voorkomen.”

FC Utrecht kreeg zelf ook de nodige mogelijkheden. Kopballen eindigden op de paal, en op de lat. Geluk ontbrak. Maar de ploeg bleef knokken. “Als je dan de derde wedstrijd van deze week speelt, op zo’n manier op achterstand komt en dan toch de rug weet te rechten, dan moet ik daar de ploeg een compliment voor geven. De 2-2 laat zien welke spirit er in de ploeg zit. Zakaria (Labyad, red.) die in de eindfase nog het overzicht weet te bewaren. De sprint, het vooruitzien en het anticiperen van Nick Venema”, complimenteerde Ten Hag de invaller die de gelijkmaker scoorde.

In de slottellen van de partij schoot Mark van der Maarel de bal bij het uitverdedigen nog op de eigen paal. Dat was bijna de winnende NAC Breda-goal geweest. “We hadden er ongelooflijk veel geluk bij dat die bal op de paal eindigde en niet in het doel, want daardoor staan we niet helemaal met lege handen. Dat was ook niet verdiend geweest.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht