Ten Hag: "Laten zien dat we cupfighter zijn"

Ten Hag: "Laten zien dat we cupfighter zijn"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op de 1-2 zege op PEC Zwolle.

FC Utrecht sloeg in de laatste tien minuten van de wedstrijd twee keer toe tegen PEC Zwolle en dat was vanavond (woensdag) in Overijssel precies genoeg voor de winst (1-2) en dus een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over de gewonnen partij in Zwolle.
“Wat me het meeste bijblijft van deze partij? De manier waarop wij de rug rechtten”, aldus Ten Hag in een drukke mixed zone in het MAC3Park Stadion. “De partij van vanavond was een echte cupwedstrijd. We speelden een heel matige eerste helft. Na een aardige kans van Giovanni Troupée in de openingsfase zakten we heel ver terug. De uitvoering was zeer matig”, constateerde Ten Hag.

Patent op late beslissing in Zwolle
“Er ging veel verkeerd”, vervolgde de oefenmeester. “In de rust hebben we de rug gerecht. En dan zie je dat wij pas zijn verslagen als we verslagen zijn. In de tweede helft speelden we beduidend beter. We lijken er patent op te hebben om hier in Zwolle via een strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd een resultaat te behalen”, doelde Ten Hag op de penaltygoal van Richairo Zivkovic in de blessuretijd, die de beslissende 1-2 betekende.

‘Echte cupfighters’
Prettig om te constateren bovendien: “We kunnen ook een slechte wedstrijd winnen”, merkte Ten Hag op. “In het begin was het even wennen, waren de automatismen er even niet. De beleving en de instelling waren niet goed genoeg. Daarna zetten we er een tandje bij, misschien zelfs wel twee of drie tandjes. En we lieten zien dat we echte cupfighters zijn”

Kwartfinale bereikt
En dat alles wat precies wat er nodig was voor een knappe 1-2 uitzege op PEC Zwolle; na FC Twente en FC Groningen de derde Eredivisionist én ex-bekerwinnaar die FC Utrecht dit seizoen heeft uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB Beker, waarin de kwartfinale inmiddels is bereikt.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht