Ten Hag: “100 procent energie in de wedstrijd leggen”

Ten Hag: “100 procent energie in de wedstrijd leggen”

FC Utrecht treft zondag ADO, dat vecht voor elk punt

Zondag om half drie kruist FC Utrecht de degens met het ADO Den Haag van oud-FC Utrecht speler Alfons Groenendijk. Het is aan de mannen van Erik ten Hag om de positieve lijn van het laatste half uur tegen FC Groningen door te trekken. FCUtrecht.nl sprak de trainer in de aanloop naar de wedstrijd tussen de beide volksclubs.
 
Vorige week gaf Ten Hag aan dat het vertrouwen niet om moet slaan in ‘Überheblichkeit’. Misschien kwam de wedstrijd tegen FC Groningen daarom wel op een perfect moment in het proces, waarin FC Utrecht zich bevindt. Ten Hag: ‘‘We hebben laten zien dat we veerkracht hebben, maar we moeten ervoor zorgen dat we scenario’s zoals afgelopen weekend in Groningen voor zijn.”
 
Volgens de trainer heeft het team hoge verwachtingen van zichzelf: “We zijn erop gebrand om deze waar te maken. Om de positie waarop we nu staan te behouden, moet het niet alleen elke week, maar elke dag beter. Hierdoor hebben we zondag maar één opdracht en dat is winnen.”
 
Energie
‘’In Groningen hebben we goed gespeeld in de tweede helft, maar zijn we beide helften slecht begonnen. Dat we erin geslaagd zijn om de wedstrijd te kantelen zegt iets over onze veerkracht. Het is echter wel belangrijk dat we zoiets als tegen FC Groningen in het vervolg voor zijn. Ik wil dat er geageerd wordt en dat we 100 procent energie vanaf de eerste tot de laatste minuut in de wedstrijd leggen, alleen dan voorkom je dat je in dit soort situaties terecht komt,” aldus de oefenmeester. ‘’Het is gebleken dat we kwetsbaar zijn wanneer we 99 in plaats van 100 procent energie in de wedstrijd leggen. Ik ga ervan uit dat de wedstrijd tegen FC Groningen een goede les is geweest.”
 
Goede sfeer
Op Zoudenbalch leeft het gevoel dat de selectie iets goed doet met elkaar. Er zit ontzettend veel beleving in de trainingen en het plezier spat er van af. “Deze twee elementen zijn cruciaal in de drive om resultaat te halen. Ons doel was om tussen plek zes en plek twaalf te eindigen, maar met tien wedstrijden voor het einde zijn we heel dicht bij de play-offs. Voor ons is er dus nog één prijs te halen en dat is Europees voetbal. De enige mogelijkheid hiervoor is via de play-offs, dus mogen we niks laten liggen.”

‘’Wij willen graag dat Galgenwaard een onneembare vesting is. De wisselwerking tussen het team en het publiek is daar heel belangrijk in. Tegen SC Heerenveen hebben we gezien wat het kan doen als de supporters er vol achter gaan staan. Als je op een dood punt zit kan het publiek je daarover heen helpen.”

‘De belangen worden steeds groter’
‘’Langzaam maar zeker kruipen we richting het einde van het seizoen en worden de belangen steeds groter, dat betekent dat je tegenstanders treft die ’heet’ zijn. ADO Den Haag strijdt om degradatie dus vecht voor elk punt. Wij moeten daar dus minimaal hetzelfde tegenover stellen om deze mooie positie te behouden.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht