Ten Hag: "Meer doelpunten moeten maken"

Ten Hag: "Meer doelpunten moeten maken"

Met 4-0 was FC Utrecht vanavond (dinsdag) tijdens de eerste oefengalop van het seizoen te sterk voor DESTO. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over het duel met de Vleutense Derdeklasser.
“In de eerste helft zag ik een heel ambitieus spelend FC Utrecht”, vertelde oefenmeester Ten Hag in de catacomben van Sportpark de Vryheit. “We konden goed omzetten wat de intenties waren. Dat was prima. We maakten drie goals voor de rust. Dat hadden er zeker vijf of zes moeten zijn”, analyseerde Ten Hag, die na een snelle 0-2 voorsprong de nodige kansen verloren zag gaan voordat met inmiddels de rust in zicht de 0-3 werd gemaakt.

Tien wissels
Van de elf voetballers die voor de pauze in actie kwamen namens FC Utrecht, stond er na de break nog één binnen de lijnen: Ali Ulusoy. Tien andere roodhemden had de verdediger aan zijn zij tijdens de tweede helft, waarin het lang wachten was op doelpunten. Een kwartier voor tijd bepaalde de van een verhuurperiode aan Helmond Sport teruggekeerde Gyrano Kerk de eindstand op 0-4.

"Fit gebleven en ritme opgedaan"
“We hadden het na de rust een stuk moeilijker. De tegenstander speelde erg compact. We waren niet vernuftig genoeg”, constateerde Ten Hag, die desalniettemin lichtpuntjes zag in Vleuten. “Dat we fit zijn gebleven, is heel belangrijk. We hebben bovendien speelritme opgedaan. En de jonge jongens hebben een indruk kunnen achterlaten. We kunnen nu op het trainingsveld verder aan de slag en gaan toewerken naar oefenduels waarin we meer tegenstand krijgen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht