Ten Hag: "Niets beslist, uitgoal wel lekker"

Ten Hag: "Niets beslist, uitgoal wel lekker"

In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal speelde FC Utrecht vanavond (donderdag) in het Polman Stadion met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. FCUtrecht.nlwoonde de persconferentie bij in Overijssel en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
Vooraf had oefenmeester Ten Hag al laten optekenen een wedstrijd te verwachten waarin de onderlinge verschillen klein zouden zijn. “En dat was ook het geval”, vertelde Ten Hag na de partij. “Wij begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Heracles Almelo moest terug. We kregen in die fase van de wedstrijd ook kansen. Als we wat meer de rust hadden bewaard op sommige momenten, hadden we verder kunnen doordrukken.”

Het duel kantelde na verloop van tijd een beetje, constateerde Ten Hag. “Heracles Almelo is ook een prima ploeg. Maar de manier waarop wij de 1-0 incasseerden, staat mij absoluut niet aan. Dat is naïef. Dat mag nooit gebeuren”, zei FC Utrecht’s oefenmeester.

“Willem Janssen deed het fantastisch”, vertelde Ten Hag over de ervaren speler, die vanaf het begin van de tweede helft speelde in plaats van Chris Kum, die met een blessure het strijdperk had moeten verlaten. “Willem bracht rust. De 1-1 hebben we verdiend. Die dwongen we af. En via Nacer Barazite, die schoot, hadden we ook nog een doelpunt kunnen maken.”

Maar dat kwam er niet van. Sterker nog, er werd door beide teams niet meer gescoord. Al kreeg Heracles Almelo in de slotfase nog wel wat kansen. “We moesten weer terug in de laatste fase van de wedstrijd. Dan kan de bal ook verkeerd vallen, maar dat gebeurde niet. We gaan met een 1-1 terug naar Utrecht. Er is nog niets beslist, maar die uitgoal is wel lekker.”

Zondag, 14.30 uur, Stadion Galgenwaard: dé return! Koop je tickets voor FC Utrecht - Heracles Almelo via INTERNET of in de FC Utrecht Fanshop.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht