Ten Hag: "Nu gaat het om alles"

Ten Hag: "Nu gaat het om alles"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de eerste van twee finalewedstrijden: AZ-uit.

In de finale van de play-offs om Europees voetbal staan FC Utrecht en AZ tegenover elkaar. Morgen (donderdag) is de heenwedstrijd in Alkmaar, zondag wordt de return afgewerkt in Utrecht. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het treffen in het AFAS Stadion.
“Hier hebben we het hele jaar voor gestreden. Nu is het zaak dat we het beste afroepen.” Oefenmeester Ten Hag valt met de deur in huis in één van de skyboxen van Stadion Galgenwaard, daar waar zondag de return van de finale wordt gespeeld. Het eerste karwei: de uitpartij, in het AFAS Stadion. Finalekriebels? “Het is vooral een kwestie van in je routine blijven”, predikt Ten Hag rust. “Om je heen wordt alles groot gemaakt, maar uiteindelijk zijn dit twee wedstrijden.”

Seizoen verzilveren
Maar, zo zegt Ten Hag erbij, het zijn wel bepalende partijen. “Wij hadden het dit seizoen niet beter kunnen doen, hebben maximaal gepresteerd. We zijn gefocust, willen winnen. En dat stralen we ook in alles uit”, aldus Ten Hag. “Het dubbele treffen met AZ vormt een prachtig affiche. De weersomstandigheden zijn goed, de tegenstander is goed, de stadions waarin wordt gespeeld zijn mooi, beide grasmatten liggen er prachtig bij. Dat is allemaal mooi. Maar het gaat er aan het einde van de rit om dat we winnen. We willen ons seizoen verzilveren met een prijs, en dat is het als je de play-offs om Europees voetbal wint.”

‘De focus ligt op de uitvoering’
“We hebben een heel mooi seizoen. En nu gaat het om alles. De wil is héél bepalend. Het is eigenlijk onvoorstelbaar hoe energiek wij nog zijn in deze eindfase van het seizoen. We voetballen ook heel makkelijk. Maar we moeten ons wel beseffen: één moment kan alles veranderen. Zowel positief als negatief”, waarschuwt Ten Hag. “We hebben dit seizoen heel attractief voetbal gespeeld. Dat willen we in de finale ook graag doen, maar het gaat om één ding: winnen. Ik ben ervan overtuigd dat je daarop meer kans maakt met goed voetbal. De focus ligt op de uitvoering.”

Ervaring neem je mee
De selectie van FC Utrecht, toch zeker het overgrote deel van de spelersgroep, heeft finale-ervaring. “Die neem je mee in dit tweeluik”, weet Ten Hag. “Als wij goed zijn, hebben wij een heel goede kans om van AZ te winnen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht