Ten Hag: "Onze jongens willen zich bewijzen"

Ten Hag: "Onze jongens willen zich bewijzen"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de laatste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen.

FC Utrecht kruist zondag in Alkmaar de degens met AZ. Beide ploegen zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De partij in het AFAS Stadion begint om 14.30 uur. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het treffen in Noord-Holland.
Naast het feit dat er voor FC Utrecht drie punten te behalen zijn in Alkmaar, is het team van Ten Hag in voorbereiding op de play-offs, en maakt de partij tegen AZ deel uit van dat proces, dat voor de Utrechters al enkele weken aan de gang is. “We willen op zondag 28 mei met de bloemen staan”, is de oefenmeester van de FC uit de Domstad kraakhelder. “Daarvoor moeten we de play-offs winnen. Het is onze bedoeling de ploeg daarvoor zo goed mogelijk te prepareren. AZ is een heel goede tegenstander en past prima in de voorbereiding op de play-offs. Wij willen daar, in Alkmaar, winnen zondag.”

‘Geloof en overtuiging’
“Voor de spelers is AZ-uit een kans zich te etaleren. Sommige spelers kunnen zich presenteren, anderen kunnen ritme behouden of opdoen. Het is ons doel de serie die we hebben neergezet verder uit te bouwen”, aldus Ten Hag. “Het geloof en de overtuiging verder uitbouwen. Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat we in de play-offs de beste zijn.”

Er goed op af
FC Utrecht won zes van de laatste zeven wedstrijden. “We gaan goed op de play-offs af”, concludeert de trainer van de Utrechters. “We kwalificeerden ons al enkele weken geleden voor de eindronde, zijn al verzekerd van de vierde plaats. Dat is super, maar de kroon moet nog op het werk. De weken van het moment dat we ons plaatsten tot nu hebben we benut om ons op de play-offs zo goed mogelijk voor te bereiden.”

‘Onze jongens willen zich bewijzen’
“We kunnen een superscherp AZ verwachten en onze jongens willen zich ook bewijzen”, zegt Ten Hag, wiens team in het AFAS Stadion vanuit het uitvak zal worden aangemoedigd door 361 meereizende supporters. “Dat is een heel mooi aantal”, aldus de oefenmeester. “Er is een klik tussen de supporters en de ploeg. De manier waarop we spelen wordt echt gewaardeerd.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht