Ten Hag: "Ordentelijk gespeeld en dat is mooi"

Ten Hag: "Ordentelijk gespeeld en dat is mooi"

Een jeugdig FC Utrecht legde vanmiddag (dinsdag) SC Cambuur, dat overigens eveneens de nodige talenten de kans gaf, over de knie. Op Sportcomplex Zoudenbalch bepaalde Ruud Boymans door een strafschop te benutten de eindstand op 1-0. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag voor een nabeschouwing.
“Ik ben content met de intentie van de uitvoering vandaag”, begint Ten Hag zijn terugblik op het vriendschappelijke duel met SC Cambuur; de laatste oefenpartij voor het begin van de tweede helft van de competitie. “Er waren fases dat we heel aardig speelden, maar ook fases waarin het helemaal weg was. Dat is logisch, als je bedenkt dat de spelers die vandaag in actie kwamen niet vaak samen hebben gespeeld.”

‘Weer een stap gezet’
Ten Hag zag, tussen de buien door, hoe zijn team de nodige kansen wist te creëren. Dat het enige doelpunt van de middag dan een – door Ruud Boymans – benutte strafschop was? “Ach, het gaat er uiteindelijk niet om hoe je wint, als je maar wint”, aldus Ten Hag, die Bart Ramselaar dik zeventig minuten liet spelen. Afgelopen zaterdag, toen FC Utrecht met 5-1 van FC Volendam won, maakte de Amersfoorter twintig speelminuten. Hij kwam terug van even ziek te zijn geweest, vandaar. “Je ziet het niveauverschil”, is Ten Hag complimenteus over het jeugdproduct van FC Utrecht. “Voor hem was dit even goed. Hetzelfde geldt voor Ruud Boymans. Dat moet je nauwkeurig opbouwen. Vandaag heeft hij weer een stap gezet.”

De sleutel van Kallon
Aanvaller Issa Kallon moest al na twintig minuten naar de kant; ziek. “Hij heeft het geprobeerd, maar het ging niet”, aldus Ten Hag over de jeugdinternational uit Zeist. “Door het vertrek van Kristoffer Peterson kan er voor Issa een deur openen. Issa heeft van die deur de sleutel. Hij moet die openen”, schetst de oefenmeester, die zijn ploeg een prima partij zag afleveren tegen de Friezen. “Er is niemand door de ondergrens gezakt en dat is positief. Het was ordentelijk en dat is mooi. We lieten weinig toe. Net als afgelopen zaterdag tegen FC Volendam, toen onze tegenstander ook nauwelijks iets creëerde. We staan goed georganiseerd.”

‘Op de goede weg’
En dan nu de focus op FC Groningen-uit. De Eredivisiebal gaat weer rollen. “We hebben nog een paar dagen en trainingen voor de boeg”, weet Ten Hag. “We zijn op de goede weg. We kunnen goed werken, onder de omstandigheden die we zondag ook in Groningen zullen aantreffen.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht