Ten Hag: "Prachtig voor de club, stad en provincie"

Ten Hag: "Prachtig voor de club, stad en provincie"

a eerder dit seizoen al ONS Sneek, FC Groningen, Achilles’29 en PSV te hebben uitgeschakeld, heeft FC Utrecht vanavond (woensdag) in de KNVB Beker ook van VVSB gewonnen. Dankzij de 3-0 zege op de ploeg uit Noordwijkerhout staan de Utrechters in de finale van het toernooi. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Stadion Galgenwaard en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.
Laat ik ermee beginnen VVSB te complimenteren. Voor het feit dat ze de halve finale van het toernooi bereikt hebben en de manier waarop ze weerstand hebben geboden vanavond”, stak Ten Hag in een goedgevulde persruimte van wal. “Zij hebben alles gegeven vandaag, en wij ook.”

Toen er werd geloot, na de kwartfinale, steeg gejuich op in de spelersbus van FC Utrecht toen ‘VVSB’ uit de koker kwam. “Er was er één die bleef zitten, en dat was ik. Ik wist: dit is een ontzettend lastige wedstrijd. Je kunt het, als FC Utrecht, eigenlijk nooit goed doen.”

“Voor de rust kregen we vijf, zes goeie kansen. Dan groeit VVSB, dan groeit hun keeper ook. Zelf hadden we tien minuten voor de rust een moment van onachtzaamheid. Daaruit ontstond een grote kans voor VVSB”, sprak Ten Hag. “Die bal werd op het laatste moment onderschept. Verder hebben we het fantastisch gedaan. Kleine kritische noot; het had in een hoger tempo gemogen. Maar de organisatie stond als een huis. Ik ben tevreden. Dat wat we zondag nalieten, hebben we vandaag juist wél goed gedaan. Het werd uiteindelijk 3-0, al had dat ook 6-0 kunnen zijn.”

Maar de uitslag, die is in bekervoetbal niet altijd even relevant. “Het gaat erom dat we op 24 april naar De Kuip gaan. Dat is prachtig voor de club, de stad en de provincie. Het gaat er nu ook om dat we die cup mee naar huis nemen. Zeven weken lang moeten we daar vanaf nu alles aan doen. Maar ook de competitie is belangrijk voor ons. Ik zou bijna willen zeggen: dat moet hand-in-hand gaan.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht