Ten Hag: "Van begin tot eind gedomineerd"

Ten Hag: "Van begin tot eind gedomineerd"

Trainer/coach Erik ten Hag blij met ruime zege in Nijmegen.

FC Utrecht scoorde vanavond (zaterdag) een driepunter in het Goffertstadion. Daar was de ploeg uit de Domstad een maatje te groot voor NEC, dat met 0-3 werd verslagen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Vanzelfsprekend zit hier een tevreden trainer”, begon Ten Hag zijn nabeschouwing in de goedgevulde Nijmeegse perskamer. “Met name vanwege de manier waarop we vandaag de 0-3 overwinning boekten.”

Een week geleden stootte FC Utrecht zich aan de steen die Heracles Almelo heet. Na een goede eerste helft volgde een slechte tweede, en een nederlaag. Dat mocht niet meer gebeuren. “Vooraf was ik heel benieuwd naar mijn ploeg”, vertelde Ten Hag. “We moesten leren hoe je anticipeert op een tegenstander die van instelling verandert. En een hoger rendement realiseren. Lukt dat, dan kun je het jezelf makkelijker maken.”

Goed, dat moest dan dus gebeuren in Nijmegen, tegen NEC. Pittige tegenstander, waar FC Utrecht in het Goffertstadion in 2008 voor het laatst van won. “NEC heb ik dit seizoen meerdere malen zien spelen. Het is een ploeg die in staat is een partij om te keren. Door middel van instelling en speelwijze. Vandaag heb ik NEC in drie formaties zien spelen. Maar wij hebben het niet toegelaten dat ze de partij kantelden.”

Sterker nog: FC Utrecht deelde de lakens uit in Nijmegen. “We hebben de wedstrijd van begin tot eind gedomineerd”, zei de oefenmeester van de Domstedelingen.

“Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Daar moeten we goed en hard aan werken”, leidde Ten Hag het slot van zijn betoog in. “Zo kan het rendement vele malen beter.”

Maar, zo eindigde hij met een positieve noot: “Ik ben ook uitermate content met de clean sheet; dat we de nul hielden. Dat, de defensieve teamfunctie, is de basis van succes.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht