Ten Hag: "Voetbal gaat om overleven"

Ten Hag: "Voetbal gaat om overleven"

Trainer/coach Erik ten Hag laat zijn licht schijnen over de wedstrijd van zondag: FC Utrecht - AZ.

FC Utrecht staat zondag in Stadion Galgenwaard tegenover AZ. Trainer/coach Erik ten Hag sprak in aanloop naar het duel met de Alkmaarders met FCUtrecht.nl over de wedstrijd van komend weekend.
“We hebben in de duels met PSV en sc Heerenveen een heel behoorlijk niveau gehaald”, aldus Ten Hag. “Maar het is zaak dat je gaat winnen. Dat we daarin tijdens de eerste twee speeldagen niet slaagden, zit in kleine dingen. Op momenten niet alert genoeg zijn, niet doortastend genoeg. Je moet het afdwingen. In het betaalde voetbal gaat niemand je helpen. Díe attitude moet er zijn.”

Overleven
Die was er nog in onvoldoende mate in de duels met PSV en sc Heerenveen. “We lieten ons de kaas van het brood eten. Voetbal gaat om overleven, dat moet iedereen zich realiseren.”

‘Goed geanticipeerd’
Diverse mutaties vonden deze week plaats in de selectie van FC Utrecht. Bart Ramselaar vertrok, Menno Koch, Richairo Zivkovic en Edson Braafheid werden aan het keurkorps toegevoegd. “Bij voorkeur begin je op 1 juli het seizoen met een selectie en ga je daarmee aan de slag. Maar zo werkt het niet. We hebben vorig seizoen maximaal gepresteerd. Dan weet je dat er spelers in de belangstelling van andere clubs staan. We hebben deze week goed geanticipeerd met het vastleggen van Menno, Richairo en Edson. Daar ben ik heel blij mee.”

Groepsdynamiek
“Je begint, qua groepsdynamiek en de manier van spelen, aan een nieuw proces”, vervolgt Ten Hag. “Dat heeft tijd nodig, maar tijd krijg je niet.”

‘Zijn komst is een bonus’
De puzzelstukjes moeten weer op z’n plek vallen. Als er iemand is die in zijn loopbaan al menig voetbalpuzzel heeft gelegd, is het Braafheid. De 33-jarige oud-speler van onder meer FC Bayern München en Lazio Roma sloot deze week bij FC Utrecht aan. “Zijn komst is een bonus. Hij kent de wetten van het topvoetbal, zijn cv spreekt boekdelen. Hij is nog ontzettend ambitieus. Dat sprak mij enorm aan.”

Fit en klaar
Al dan niet met Braafheid in de gelederen: FC Utrecht moet er stáán tegen AZ, zo vindt Ten Hag. “We hebben twee keer aardig gespeeld, nu willen we de drie punten hebben. Voetballend hebben we het al aardig voor elkaar. In het mentale deel, dáár zit de rek. Fysiek hebben de spelers de laatste weken belangrijke stappen gezet. AZ speelde donderdagavond nog Europees voetbal in Servië, wij hebben na sc Heerenveen-uit tien dagen gehad om ons voor te bereiden op AZ-thuis. We zijn fit en er klaar voor.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht