Ten Hag: "We moeten het zelf afdwingen"

Ten Hag: "We moeten het zelf afdwingen"

De finale van de play-offs om Europees voetbal begint morgen (donderdag) in het Polman Stadion. Daar gaat FC Utrecht op bezoek bij Heracles Almelo. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht vooruit op het duel dat om 20.45 uur begint.
“Het proces gaat gewoon verder”, geeft Ten Hag antwoord op de vraag waarop in een week als deze de accenten worden gelegd op het trainingsveld. “Juist nu moet je verdere verbeteringen doorvoeren, waarbij je nadrukkelijk rekening houdt met de tegenstander.”

Giftig
De boel achterin dichthouden zoals ín Zwolle en voorin de giftigheid van het thuisduel met PEC van afgelopen zondag: dát zou een mooie combinatie zijn. “Het gaat erom giftig te zijn in en rondom de zestien van de tegenstander”, weet Ten Hag, die zijn ploeg vijf keer zag scoren in de return van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal.

‘Zelf afdwingen’
“Het ligt eng dicht bij elkaar”, aldus de oefenmeester over de verschillen tussen FC Utrecht en Heracles Almelo. “Details zullen – open deur, maar wel waar – beslissend zijn. We zijn wederom dichtbij het bereiken van Europees voetbal. We moeten alles afroepen om die kans te verzilveren”, zegt Ten Hag. “We hebben het zelf in de hand. We hebben minimaal honderdtachtig minuten om tegen Heracles Almelo het verschil te maken. Hoe het gebeurt, gebeurt het. Zeker is dat we het zelf moeten afdwingen.”

Afroepen
Twee keer eerder dit seizoen flirtte FC Utrecht nadrukkelijk met Europees voetbal. “De les die we hebben geleerd? De wil, die bepaalt. Je moet het kunnen afroepen. Wie wil het meest? Dáár gaat het om. Deze dubbele ontmoeting met Heracles Almelo is een kans. Die moeten we grijpen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht