Ten Hag: We moeten top zijn om kans te hebben

Ten Hag: We moeten top zijn om kans te hebben

Het Utrechtse publiek lijkt er nog niet van doordrongen, maar een zege op Feyenoord kan de thuisploeg op plek 3 van de ranglijst brengen. Stadion Galgenwaard is al bijna uitverkocht voor de halve finale van de beker woensdag tegen topklasser VVSB, maar de komst van de Rotterdammers trekt met 18.000 verwachte toeschouwers veel minder bekijks. Terwijl het zwalkende Feyenoord ook nog eens op een ideaal moment langs lijkt te komen.
Utrecht-trainer Erik ten Hag sluit zich niet aan bij de fans die zich op voorhand al rijk rekenen. ,,Zet de spelers van Feyenoord op een rijtje en ze zijn stuk voor stuk van een prima niveau. Willen we ze verslaan, dan moeten wij honderd procent zijn. Zijn we dat niet? Dan maken we geen schijn van kans.""

Ten Hag wil er maar mee zeggen: het al dan niet slagen van een geslaagde aanval op plek 3 ligt grotendeels bij FC Utrecht zelf. ,,Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van Feyenoord moet verwachten. Ik houd er rekening mee dat ze zich gaan aanpassen. Dat deden PSV, Cambuur en Willem II de laatste wedstrijden ook. Persoonlijk vind ik dat een uitdaging, het vraagt van ons ook nieuwe oplossingen. Daarbij kan het ook in ons voordeel uitpakken. Willem II paste zich defensief aan, stond verdedigend meer solide, maar aanvallend maakten ze niets klaar. Wij zijn voetballend wel eens beter geweest, maar tegen Cambuur en Willem II hebben we het proces doorbroken dat we niet kunnen winnen als we minder spelen. Door alert te zijn en de zeges af te dwingen.""  

Ten Hags doel voor zondag is helder. ,,Ik wil onze sterke thuisreeks niet laten doorbreken. Het is één ploeg gelukt in Galgenwaard te winnen, PSV, daar wil ik het graag bij houden.""  

Utrecht-aanvoerder Willem Janssen, terug van vier maanden blessureleed, zegt dat zijn ploeg doordrongen is van het belang van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, ondanks de bekerkoorts die in Midden-Nederland is toegeslagen. ,,Het zal misschien een andere Utrecht - Feyenoord zijn als in andere jaren, omdat zij in een lastig parket zitten. Maar het blijft een topclub, waar wij niet zomaar even van winnen. Het moment dat Feyenoord weer gaat winnen komt dichterbij, maar wij moeten zorgen dat het na zondag is. Ook wij willen op twee fronten mee blijven doen."" 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht