Ten Hag: We moeten uit een ander vaatje tappen

Ten Hag: We moeten uit een ander vaatje tappen

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de bekernederlaag tegen VVV-Venlo.

FC Utrecht’s bekertoernooi kwam vanavond (woensdag) ten einde in De Koel. De Utrechters legden het daar af tegen VVV-Venlo: 3-1. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over de partij tegen de Venlonaren.
“Ik weet hoe cupvoetbal leeft in Utrecht. Daarom ben ik extra teleurgesteld in dit resultaat”, zegt Ten Hag in de mixed zone van De Koel. “We hebben de supporters die ons vanavond hebben gesteund in de steek gelaten, zo voelt het. We hebben samen heel mooie tijden beleefd en willen daar op voortborduren, maar dat kan niet op deze manier. We moeten uit een ander vaatje tappen.”

De Utrechters kwamen niet goed uit de startblokken in Venlo en stonden na 20 minuten met 2-0 achter. “Na een half uur kwamen we beter in de wedstrijd”, vertelde de oefenmeester, die na iets meer dan dertig minuten verdediger Robin van der Meer verving en middenvelder Matty Willock bracht. “We waren aan de rechterkant van het veld aan het zwemmen. Daardoor hadden we vaak overtallen in de laatste linie en kwamen we tekort op het middenveld. Dat wilden we herstellen en lukte goed”, constateerde Ten Hag, wiens ploeg stapje bij beetje beter in de wedstrijd kwam. “Ik heb liever dat mijn team ageert, in plaats van reageert.”

Gyrano Kerk viel in en maakte de aansluitingstreffer. “Zo willen wij het zien. Dan zie je zijn kwaliteiten. Dan zie je ook waarom wij zo veel vertrouwen in hem hebben, waarom hij rugnummer 7 heeft, waarom wij hem in het voorjaar vorig jaar gebracht hebben en waarom hij bijna alles heeft gespeeld deze zomer. Gyrano zat in een mindere reeks de voorbije weken. De Kerk van vandaag is de Kerk die we altijd willen zien.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht