Ten Hag: "We waren fantastisch in balbezit"

Ten Hag: "We waren fantastisch in balbezit"

Trainer/coach Erik ten Hag roemt teamprestatie na bekerzege op FC Groningen.

Dankzij een doelpunt in de blessuretijd, gemaakt door Nacer Barazite, plaatste FC Utrecht zich vanavond (woensdag) voor de achtste finale van de KNVB Beker. FC Groningen werd met 1-0 geklopt. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over de winstpartij.
“Prachtig, deze ontknoping. Wát een mooie apotheose”, zegt Ten Hag in de catacomben van Stadion Galgenwaard. “Net als afgelopen zaterdag winnen we in de dying seconds. Als we hiervan een gewoonte maken, vind ik dat prima. Als je zo laat de 1-0 maakt, heeft de tegenstander amper nog tijd om tegen te scoren.”

Naast het feit dat de overwinning laat tot stand kwam, in de tweede – en laatste – minuut van de blessuretijd, was het bovenal een zege die de Utrechters volledig toekwam. “Vanavond heb ik een heel goed FC Utrecht gezien. We waren fantastisch in balbezit en slaagden er heel goed in de balans tussen aanval en verdediging te vinden. Positioneel speelden we goed voetbal. We speelden FC Groningen uiteen.”

Het bleef nog wel héél lang spannend. “We maakten de kansen die we kregen lange tijd niet af”, constateerde Ten Hag. Daar direct aan toevoegend: “Grote kansen heeft FC Groningen, op een kopbal van Hans Hateboer en een lob van Mimoun Mahi, niet gehad. De kansenverhouding zal ongeveer 10-2 geweest zijn.”

En dan te bedenken dat FC Utrecht vorige maand van datzelfde FC Groningen op eigen veld met 1-5 verloor. “Als je dit afzet tegen die wedstrijd… We hebben toen een les opgetekend gekregen.” Maar nu niet; nu was het bij wijze van spreken andersom. “Ik was enorm tevreden over de manier waarop we voetbalden. Daarom voerden we ook geen wissels door.”

“Er zijn nog genoeg dingen die beter moeten, maar af en toe moet je ook je zegeningen tellen en tevreden kunnen zijn”, vervolgde de oefenmeester. “We kunnen tevreden zijn met deze uitvoering. We haalden vandaag een heel aardig niveau.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht