Ten Hag: "Wij willen zo hoog mogelijk eindigen"

Ten Hag: "Wij willen zo hoog mogelijk eindigen"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op de wedstrijd van morgen (zaterdag) tegen Willem II.

FC Utrecht hervat de Eredivisie met een thuispartij tegen Willem II. Het treffen tussen de nummer vier en de nummer negen van het klassement begint in Stadion Galgenwaard om 20.45 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over het aanstaande duel met de Tilburgers.
“Sofyan heeft een hoop bijgeleerd dit seizoen”, gaat Ten Hag in op Amrabat, die tijdens de voorbije interlandbreak zijn debuut voor de Marokkaanse nationale ploeg maakte. “Na het vertrek van Bart Ramselaar naar PSV werd gevraagd: moeten we investeren in een nieuwe rechtermiddenvelder? Wij, de technische staf, hadden heel veel vertrouwen in Sofyan. Hij heeft zich sindsdien uitstekend ontwikkeld. Al zijn er ook nog altijd heel veel verbeterpunten. Zoals zijn spel in de eindfase, waarin hij zichzelf nog wel eens voorbij loopt. Maar dat zijn debuut voor Marokko een positieve boost geeft, is duidelijk. We mogen hartstikke trots zijn op een A-international, die nog uit eigen opleiding komt ook. Al geldt ook: er komen is één, er blijven veel moeilijker.”

Richting de finale
Waar Amrabat in Marrakech vertoefde, was voor veel spelers de interlandbreak er één waarin ze enkele dagen rust kregen. “We hebben gebruik gemaakt van het weekend zonder competitievoetbal door de ploeg enkele dagen vrijaf te geven. Om de koppen leeg te maken en om energie te tanken. Het is belangrijk om gas te kunnen geven in de laatste fase van het seizoen. Want we gaan zo langzamerhand richting de finale”, aldus Ten Hag.

‘De punten worden steeds belangrijker’
“Het gaat om positionering”, vertelt de oefenmeester, doelend op de Eredivisieranglijst en het trachten te vergaren van een zo hoog mogelijke klassering daarop. “De punten worden steeds belangrijker, naar mate het einde van de competitie nadert. Er is nu niet veel tijd meer om een misstap te herstellen.”

Een fitte groep
Dat wetende, en in acht nemende dat er een periode aanbreekt van drie partijen in een ruime week, is het extra prettig dat FC Utrecht beschikt over een ruime en grotendeels fitte selectie. Alleen Rico Strieder, Patrick Joosten – beiden langdurig geblesseerd – en Edson Braafheid zijn niet inzetbaar. Laatstgenoemde traint al wel volledig mee. “Na de interlandbreak heb ik een groep aangetroffen die fit in de kop en in het lijf is. Er staat een Engelse week voor de deur, met een dubbel wedstrijdprogramma. Dan is het extra waardevol dat we over een brede en grotendeels fitte selectie beschikken.”

‘Resultaat halen’
“Wij spelen in de Eredivisie dit seizoen nog vier thuiswedstrijden. Daarin willen wij resultaat halen”, is Ten Hag stellig. “Indien mogelijk gekoppeld aan goed voetbal. Hopelijk ontstaat er dan ook morgen weer een wisselwerking met het publiek. In de wedstrijd tegen sc Heerenveen, om een voorbeeld te noemen, gaf dat nét dat extra procentje dat nodig was. We moeten allemaal alles uit de kast halen.”

Hoog eindigen
Alles uit de kast dus voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Niet alleen morgen, maar überhaupt: dit seizoen. “Wij willen zo hoog mogelijk eindigen. Dat levert de club wat op, in de vorm van tv-gelden en status. Hoog eindigen is goed voor de club én de spelers.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht