Ten Hag: "Zakelijke zege tegen stugge ploeg"

Ten Hag: "Zakelijke zege tegen stugge ploeg"

Trainer/coach Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op de 2-0 zege van FC Utrecht op Willem II.

FC Utrecht stuurde Willem II vanavond (zaterdag) met lege handen terug naar Tilburg. De Domstedelingen waren met 2-0 te sterk voor de Tilburgers en schreven voor de dertiende keer dit seizoen drie punten bij. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Hier zit een uiterst tevreden trainer”, opende Ten Hag. “Die tweede goal, dat twee invallers (Nacer Barazite en Richairo Zivkovic, red.) zo reageren en samen de wedstrijd in het slot gooien. Dat is uitstekend om te zien. Ook dat het doelpunt voortkomt uit een rebound; daar hadden we veel aandacht aan besteed.”

FC Utrecht nam al na tien minuten de leiding, kreeg daarna de nodige kansen, maar sloeg pas in de blessuretijd van de tweede helft voor de tweede keer toe. “Dat had van mij wel eerder mogen gebeuren”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters. “De ruimtes lagen er ook om dat te doen. Er waren ook heel veel momenten waarop de steekbal of de beslissende pass net niet goed viel.”

Maar, zo concludeerde Ten Hag: “We hebben een zakelijke zege geboekt tegen een ontzettend stugge ploeg. Defensief hebben we continu de controle gehad. Willem II had één kans, wij een stuk of zes, zeven goede. Een prima overwinning.”

“Natuurlijk kunnen er dingen beter”, leidde Ten Hag het slot van zijn betoog in. “Maar we zijn deze week, een Engelse week met daarin drie wedstrijden, goed begonnen. Deze wedstrijd gaan we nu afsluiten en we gaan toewerken naar dinsdag. Dan spelen we uit tegen Excelsior.”

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis van Theo Aalbers. Duizenden mobiele telefoons werden in de lucht gestoken, hetgeen voor een imposante zee van lichtjes zorgde. “Er is op een waardige wijze afscheid genomen van de Voorzitter des Voorzitters”, vertelde Ten Hag. “Het was een mooi gezicht, al die lichtjes.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht