Ten Hag: "Zelf de beloning pakken"

Ten Hag: "Zelf de beloning pakken"

FC Utrecht reist zondag af naar Amsterdam. In de ArenA begint het treffen met ranglijstaanvoerder Ajax daar die dag om 12.30 uur. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het duel met de titelkandidaat.

 
“We gaan de misschien wel belangrijkste week van dit jaar in. De keuze om zowel vandaag (vrijdag, red.) als morgen besloten te trainen, is een heel bewuste”, aldus Ten Hag. “We willen ons heel goed en in alle rust kunnen voorbereiden, te beginnen op het duel van zondag met Ajax. Want dat is op dit moment de enige wedstrijd die telt.”

Geweldige uitdaging
FC Utrecht, vierde op de ranglijst, treft in Amsterdam de koploper van het klassement. “We hebben een geweldige uitdaging voor de boeg en staan op een mooie positie. Dat willen we zo houden”, spreekt de oefenmeester van de Utrechters klare taal. “Wij willen iedere pot winnen.”

‘Prettig als je weet dat je het kunt’
En ja; er ontbreken bij de Domstedelingen enkele spelers. Een schorsing, enkele blessures. Het is gemeengoed bij alle teams in de competitie in de eindfase van het seizoen. “Wij kunnen een sterke ploeg op de been brengen”, weet Ten Hag, die afgelopen weekend keeper Filip Bednarek een sterk Eredivisiedebuut zag maken. “Hij heeft laten zien dat hij het kan”, aldus de oefenmeester over de Poolse sluitpost. “Nu moet hij dat gaan bevestigen. Het is prettig als je weet dat je het kunt. Van dit soort momenten zal Filip groeien.”

Beloning pakken
“Er wordt met de juiste concentratie getraind. De spelers beseffen: we moeten goed zijn”, weet Ten Hag. “We moeten het nú afroepen. Hier ben je voetballer voor geworden. We hebben keihard gevochten voor deze uitgangspositie. De beloning moet je zelf pakken. Daar gaat niemand je bij helpen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht