Ten Hag: "Zondag de strijdmodus aanzetten"

Ten Hag: "Zondag de strijdmodus aanzetten"

FC Utrecht werkt toe naar de eerste competitiewedstrijd van de tweede helft van het seizoen. Zondag wacht in stadion Euroborg een treffen met FC Groningen. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op die partij.
“We hebben de voorbije weken hard gewerkt. Deze spelersgroep laat gedrevenheid en ambitie zien”, vertelt oefenmeester Ten Hag. ‘Alles klopt’, zei Mark van der Maarel afgelopen woensdag in FC Utrecht TV. “Er zit in elk geval ontzettend veel rust in deze ploeg”, zegt Ten Hag, na het horen van Van der Maarel’s standpunt. “We moeten er wel voor waken dat het niet té rustig wordt. Wat rust in dit geval betekent? Zelfvertrouwen, onverstoorbaarheid. Dat is goed. Maar zondag moeten we wel de strijdmodus aanzetten.”

Een heel goed elftal
Ten opzichte van de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2015 mist Ten Hag behoorlijk wat spelers. “We zijn wat uitgedund, maar we kunnen zondag een heel goed elftal op de been brengen”, stipt Ten Hag de breedte, zowel kwalitatief als kwantitatief, van zijn spelersgroep aan. Een groep waarvan óók Sébastien Haller deel uitmaakt. Er was veel om hem te doen. “Natuurlijk, dat is een thema. Zelf staat Seb er onverstoorbaar in. Hij speelt zondag gewoon voor FC Utrecht en focust zich op de wedstrijd.”

‘We nemen zelfvertrouwen mee’
Volledige focus zal nodig zijn om tegen de Groningers aanspraak te maken op een goed resultaat. Dat boekte FC Utrecht dit seizoen tegen De Trots van het Noorden al twee keer; een 2-0 competitiezege en een 5-3 overwinning in de KNVB Beker. “We nemen zelfvertrouwen mee naar Groningen naar aanleiding van die wedstrijden en onze prestaties in december”, weet Ten Hag.

Slimmer zijn
Eén van de speerpunten van de oefenmeester: méér uit uitduels halen. “Als we wat willen bereiken, moeten we in uitwedstrijden meer punten gaan pakken”, is hij glashelder. “Vaak halen we op vreemde bodem een heel aardig niveau, maar ook vaak staan we aan de verkeerde kant van de score. We zijn dan niet uitgenast genoeg. We moeten daarin slimmer worden, weerbaarder zijn.”

‘Progressie doortrekken’
De fans staan er in elk geval achter: 314 reizen er zondag mee naar Euroborg. “Dat is mooi. We hebben in december in de uitwedstrijden tegen De Graafschap en Achilles’29 gewonnen en op bezoek bij AZ gelijkgespeeld. Die progressie moeten we nu verder doortrekken. De komende periode hebben we wat dat betreft een aantal aardige uitdagingen voor de boeg.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht