Timo Letschert vertrekt naar Sassuolo

Timo Letschert vertrekt naar Sassuolo

Timo Letschert (23) heeft zojuist een vierjarig contract ondertekend bij Sassuolo. Samen met zijn zaakwaarnemer Dick van Burik bereikte hij gisteren een persoonlijk akkoord met de Italianen.


"Een fantastisch moment. Twee jaar geleden degradeerde ik met Roda, nu maak ik een transfer voor zoveel miljoen naar Italië", reageert Letschert vanuit Italië.

De verdediger die overkomt van FC Utrecht verkiest de Serie A boven de Bundesliga en een Grieks aanbod. "Er waren drie clubs concreet, maar bij Sassuolo had ik het beste gevoel. Ze zijn hier bezig met een project. Sassuolo is afgelopen seizoen als zesde geëindigd, boven AC Milan. Er staat een rijke eigenaar achter de club die deze lijn wil doortrekken."

Letschert sprak de afgelopen dagen met de kopstukken rond de club. "Ik heb met de trainer gesproken, met de president. Zij hebben me het gevoel gegeven dat hier mogelijkheden zijn om veel speelminuten te maken en door te groeien. Dit is een club die talenten ontwikkelt en doorverkoopt. Voor Sassuolo ben ik best een grote investering, daaruit spreekt vertrouwen."

Eerder deze zomer werd collega-verdediger Kevin Diks naar de Serie A getransfereerd. Letschert: "De Italiaanse competitie is ideaal om je te ontwikkelen als verdediger. Dit is dan ook een keuze gericht op het Nederlands elftal. Ik heb al een keer bij de selectie gezeten, maar heb de ambitie om me definitief aan te sluiten."

FC Utrecht start komende zaterdag tegen PSV zonder de verdediger. "Ik ga de jongens en de mensen die er werken missen. Maar als persoon en speler zal ik volwassener worden in het buitenland. De Nederlandse top is niet concreet geworden, dan is dit een logische stap."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht