Toch geen publiek bij FC Utrecht - Willem II

Toch geen publiek bij FC Utrecht - Willem II

In tegenstelling tot de verwachtingen die we allemaal hadden, is er zaterdag toch geen publiek welkom bij de wedstrijd tussen FC Utrecht  en Willem II. Dat is de uitkomst van het besluit van het kabinet dat zojuist bekend is gemaakt.


Galgenwaard

Ook Heracles Almelo, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Vitesse, Ajax, ADO Den Haag, FC Groningen en PSV spelen komende speelronde een thuiswedstrijd, maar ook zij zullen dat moeten doen zonder publiek. In het geval van Ajax betekent dit dat de kans groot is dat de club kampioen wordt in een leeg stadion.

De directie van de KNVB noemt het besluit zeer teleurstellend. „Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit. In alle contacten van de KNVB, ECV en CED met ’Den Haag’ werd steevast aangegeven dat het voetbal juist een deel van de oplossing was.”

KNVB: 'Niet uitlegbaar richting clubs en fans'

„Als de succesvol verlopen pilot (nota bene helemaal in lijn met de doelstellingen van stichting Open Nederland) op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was”, zo vindt de voetbalbond. „Niet uitlegbaar richting de clubs en fans, zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie. Als de wet zoals nu wordt gezegd pas in de tweede helft van mei ingaat, dan zijn de competities al afgelopen. Hopelijk komt het kabinet dus snel terug op dit besluit of wordt de wetswijziging alsnog met spoed doorgevoerd.”

Wel publiek in Keuken Kampioen Divisie

Een niveau lager in de Keuken Kampioen Divisie zijn zoals afgesproken de supporters wel gewoon welkom. Dit betekent dat Cambuur zijn vorige week behaalde titel wel kan vieren met een deels gevuld stadion.

Met dank aan bron: De Telegraaf

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht