'Toch niet zo gek, die Oelschlägel op doel'

De discussie over de positie onder de lat bij FC Utrecht is de wereld nog niet uit, maar met Eric Oelschlägel (25) als eerste keeper hoef je niet te vrezen in de play-offs. ,,Hij was onderdeel van het team in de fase dat wij gingen presteren.”

In het Utrechtse wordt hij qua stijl wel eens vergeleken met Jan Willem van Ede. Meevoetballend geen ster, wél uitstekende reflexen. Zoals afgelopen zaterdag in het vrij gezapige potje bij SC Heerenveen (0-0), toen hij een inzet van Mitchell van Bergen knap pareerde. ,,Daarmee pakte hij indirect een punt”, vond trainer René Hake.
 
Die werd niet alom bewierookt toen hij besloot om Oelschlägel zijn eerste doelman te maken. De Duitser viel in in het KNVB-bekerduel met Ajax (5-4) na de botsing van Maarten Paes. Maar ook toen Paes weer fit was, bleef Oelschlägel staan. Soms doet-ie gekke dingen, hij wil nog wel eens als een veredelde volleyballer een bal wegwerken, maar steeds meer beklijven de reddingen die FC Utrecht verder helpen in wedstrijden. Onlangs werd hij door ‘td’ Jordy Zuidam beloond met een verlenging en opwaardering van zijn aflopende contract. De 25-jarige Duitser ligt nu tot medio 2022 vast met een optie voor nog een jaar.
 
Lees hier het volledige (premium) artikel op AD.nl 


20201005_eric-oelschla-gel-tekent-7662

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht