Toeschouwersaantallen FC Utrecht in de lift

Toeschouwersaantallen FC Utrecht in de lift

Gemiddeld 1380 supporters meer in Stadion Galgenwaard ten opzichte van eerste seizoenshelft 2015-2016

De toeschouwersaantallen bij FC Utrecht zitten in de lift. De eerste seizoenshelft trok de ploeg uit de Domstad 155.847 toeschouwers. Dat betekent dat er per thuiswedstrijd gemiddeld 1.380 meer toeschouwers naar het stadion kwamen dan tijdens de eerste seizoenshelft van seizoen 2015-2016 (8 wedstrijden, 127.490 supporters).


Over het hele seizoen genomen trok FC Utrecht vorig seizoen gemiddeld 17.240 toeschouwers. Ook daar komt FC Utrech de eerste seizoenshelft al net boven uit. Hiermee is de bespeler van Stadion Galgenwaard slechts één van vijf teams, de promovendi daargelaten, die een stijging in het aantal bezoekers ziet ten opzichte van het jaar daarvoor. De andere vier teams zijn Feyenoord, PEC Zwolle, Excelsior en Heracles Almelo.

Door de stijgende toeschouwersaantallen neemt FC Utrecht een zevende plek in na de traditionele Top 3, sc Heerenveen. FC Groningen en FC Twente. Vorig seizoen moest FC Utrecht ook Vitesse nog voor zich dulden, maar die ploeg is FCU op basis van de eerste seizoenshelft voorbij.

Inmiddels is de verkoop van de Halve Seizoenkaart in volle gang. De verkoop van het ticket voor de tweede seizoenshelft loopt voorspoedig. Al enkele honderden supporters verzekerden zich van de kaart. Ken jij ook iemand die zo"n kaart verdient? Hier kun je er eentje bestellen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht