Troupée maakt indruk bij Utrecht

Troupée maakt indruk bij Utrecht

Giovanni Troupée blonk zondag wederom uit namens FC Utrecht tegen PEC Zwolle (5-2). De achttienjarige rechtsback, die in het heenduel met PEC voor het eerst in de basis stond, blijft zelf kalm onder alle complimenten.
"Ik heb denk ik wel mijn visitekaartje afgegeven", glunderde Troupée, die de 4-1 maakte, in gesprek met FOX Sports. "Ik ben blij met mijn doelpunt en hopelijk gaan we Europa in. Met de zenuwen viel het wel mee. De trainer en de groep hebben me veel vertrouwen gegeven en zodra ik op het veld sta, speel ik gewoon mijn wedstrijd."

Omdat nog lang niet alle voetballiefhebbers een goed beeld hebben van Troupée, helpt de tiener een handje. "Ik ben een speler die in eerste instantie zijn mannetje wil uitschakelen en daarnaast aanvallend nog een bijdrage wil leveren. Het was mooi dat het publiek mij toezong, daar krijg je energie van. Ik kan ook centraal achterin of op het middenveld spelen."

Ook trainer Erik ten Hag was erg te spreken over het optreden van Troupée. "Troupée heeft gewoon talent. Dit is een prachtig compliment voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. We hebben het hele seizoen op de achtergrond hard gewerkt met hem. Het is prachtig dat hij zich zo ontwikkelt. Hij steekt de neus aan het venster. Giovanni is ambitieus en dat hebben we nodig, ambitieuze spelers met gif. Hij is op dit moment zeer waardevol."

Hoewel Utrecht ruim won van PEC, viel het op dat Ten Hag negentig minuten aan de zijlijn te vinden was. "We hebben een heel jonge ploeg en die moet je constant bij de les houden. Zwolle heeft ook gewoon een goede ploeg. Ik vreesde niet voor een omslag, maar je zag wel dat de concentratie soms verslapte."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht