Trouwe fans laten zich zien op Open Dag Utrecht

Trouwe fans laten zich zien op Open Dag Utrecht

Het seizoen van FC Utrecht is gistermiddag officieel van start gegaan met de traditionele Open Dag. Het is dé seizoensstart voor de vele trouwe supporters.
Duizenden fans kwamen naar stadion de Galgenwaard om hun voetbalhelden te zien of onder toeziend oog van een brandende zon te genieten van een stukje voorpret richting het nieuwe seizoen.

Klokslag twaalf uur rennen ouders en kinderen op hun doel af. Belangrijkste targets: de fanshop en een rondleiding in het stadion. Al snel krioelt het van de mensen die een thuis- of uitshirt willen aanschaffen. Pas na een paar uur ziet shirtbedrukker Jan den Boer kans om even aan de drukte te ontsnappen. ,,Ik heb alleen nog even een glaasje water kunnen drinken", zegt hij. ,,Het is zo druk dat de wachttijd voor het bedrukken van shirts wel een halfuur is. De meeste mensen gokken op het blijven van spits Sebastien Haller. Ook Bart Ramselaar is populair."

Handtekeningen
Behalve de rondleiding in het stadion en de fanshop zijn ook de voetbalspelletjes populair. Tientallen kinderen staan in de rij om een pluchen bal in een Opel Cabrio te mikken. De daarop verdiende leren voetbal wordt niet veel later voorzien van de nodige handtekeningen van spelers van Jong FC Utrecht

Het bezoekersaantal bereikt om 15.00 uur het hoogtepunt, als de spelers van FC Utrecht een voor een worden gepresenteerd. Steward Harry Docter geniet met volle teugen. ,,Dit is geweldig. Het allermooiste is om weer mensen te zien die de club het hele jaar gesteund hebben." Hoe lang zijn jullie al supporter van FC Utrecht?
Shirley: ,,Al sinds ik drie ben. Mijn hele familie is voor FC Utrecht, dus dan word je er vanzelf mee opgevoed. Alleen mijn moeder maakt het allemaal niet zo veel uit. Die heeft liever dat FC Utrecht niet op achterstand komt, want dan kunnen mijn broer en ik nogal fanatiek reageren."

Jessica: ,,Voor mij geldt ongeveer hetzelfde. We gaan ongeveer vier keer per seizoen naar het stadion, maar vaak kijken we ook gewoon op de bank."

Wat vonden jullie het mooiste moment van afgelopen seizoen?
Shirley en Jessica instemmend: ,,De herdenkingswedstrijd van David di Tommaso. Het was mooi om hem te herdenken en de wedstrijd zelf was bijzonder. We kwamen achter te staan, maar wonnen alsnog met 4-2."

Voor wie kom jij naar het stadion?
Shirley: ,,Voor mij is dat duidelijk aanvaller Kristoffer Peterson. Hij keert komend seizoen weer terug bij ons na een jaar bij Roda JC. Vier dagen na mijn verjaardag werd bekend dat hij naar Roda vertrok; dat vond ik echt vreselijk. Gelukkig komt hij nu weer terug."

Jessica: ,,Ik kom naar het stadion voor Timo Letschert. Waarom? Ik vind het gewoon een hele goede speler. En hij is knap ja, dat is ook niet onbelangrijk."

Wat verwachten jullie van FC Utrecht in het komend seizoen?
Shirley en Jessica: ,,Het ligt er aan hoeveel spelers blijven. Het zou mooi zijn als we revanche kunnen nemen voor de verloren bekerfinale" Hoe lang bent u supporter?
,,Al sinds mijn geboorte ben ik gek op FC Utrecht. Ik speel zelf bij de Old Stars en kom net als de rest van het team regelmatig kijken bij het eerste. We zitten dicht bij de eretribune. Voor komend seizoen heb voor het eerst een seizoenkaart besteld."

Wat vond je het mooiste moment van afgelopen seizoen?
,,Ik kan niet één moment kiezen, want naar mijn mening zijn het alle doelpunten van Haller. Die jongen heeft echt een ongelooflijke techniek en spelinzicht. Ik hoop dat hij blijft, maar dat is twijfelachtig. Als Old Star van FC Utrecht hoor ik heel veel transfergeruchten, maar goed: dat blijkt nooit waar te zijn."

Voor wie kom je naar het stadion?
,,Eigenlijk voor de hele selectie, want deze groep heeft echt iets speciaals. De meeste jongens zijn heel talentvol en kunnen alleen maar beter worden.

Volgens mij moesten ze vorig seizoen nog een beetje wennen aan trainer Erik ten Hag, maar er zit heel veel potentie in."

Wat verwacht je van komend seizoen?
,,Ik hoop natuurlijk dat we het geweldig gaan doen, maar normaal gesproken zal FC Utrecht op plek zeven of acht eindigen. Vorig seizoen heeft de club met een zesde plek boven haar kunnen gepresteerd. Het is niet realistisch om dat te evenaren, zo eerlijk moet ik zijn. Maar plek zeven of acht is ook mooi toch?" Hoe lang zijn jullie al supporter van FC Utrecht?
,,Ik ben nu drie of vier jaar echt supporter en dat komt door mijn zoontje Simon. Vanwege hem ben ik fan geworden. We hebben geen seizoenkaart, maar we proberen nu wel elke thuiswedstrijd te bezoeken. Simon is lid van de Junior Tigers, dus we zitten in vak M. Traditie is om rond de rust snel naar binnen te gaan en een broodje Unox te scoren."

Wat vond je het mooiste moment van afgelopen seizoen:
,,Ik vind het mooi om te zien hoe Bart Ramselaar aan de weg timmert. Het is echt een harde werker en dat is ook wel beloond. Het is altijd even afwachten hoe lang zulke jongens hier blijven, maar ik hoop lang."

Voor wie kom je naar het stadion?
,,Behalve Ramselaar vind ik ook Andreas Ludwig een fijne voetballer om te zien. Ludwig is een speler die het moet hebben van zijn kracht en hij heeft een goede voorzet in huis. Veel mensen vinden Sebastien Haller heel goed, maar naar mijn mening wordt hij soms te veel geprezen."

Wat verwacht je van komend seizoen?
,,Ik verwacht dat FC Utrecht het minder goed gaat doen dan het afgelopen seizoen. We hebben natuurlijk een heel goed jaar gedraaid met de zesde plek en de bekerfinale, dat overtref je niet zo snel. Het ligt er ook aan of de selectie intact blijft. Ik verwacht bovendien dat Haller nog vóór 31 augustus is vertrokken en dan lever je toch doelpunten in."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht