"Van een goede week een succesvolle maken"

"Van een goede week een succesvolle maken"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de Eredivisiethuiswedstrijd tegen NEC.

FC Utrecht treedt zondag voor de tweede keer deze week aan in Stadion Galgenwaard. De ploeg uit de Domstad neemt het op tegen NEC. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op de Eredivisiepartij van dit weekend.
Natuurlijk, zo’n midweekse bekerpot, die kost kracht. Het gaat echt niet vanzelf, negentig-plus minuten volle bak ervoor gaan tegen een sterk team als FC Groningen. Maar: het levert ook wat op. “Zo’n overwinning zorgt voor extra vertrouwen over het feit dat we als ploeg in de goede richting zitten. Dat helpt bij het proces, want dat is het, waarin we zitten”, weet oefenmeester Ten Hag.


Eerder beslissen
“Natuurlijk moet je ook kritisch zijn. Ja, we winnen opnieuw door een doelpunt in de blessuretijd. Maar: we moeten in de zestien van de tegenstander ook scherper zijn”, aldus Ten Hag. “Dan kun je de wedstrijd in een veel eerder stadium al naar je toetrekken.”

‘Je kunt zien dat het een echt team is’
Fysiek staat de ploeg uit Utrecht er goed op. “Het gaat ook om de koppen”, stelt Ten Hag. Wat dat betreft maakte het bekerduel tegen FC Groningen veel duidelijk. Andermaal was er een FC Utrecht te zien dat tot en met de allerlaatste tel knokte voor de zege. En toen die verlossende goal eenmaal viel, werd die collectief gevierd. Basisspelers, de reserves, de stafleden en niet op de laatste plaats: het publiek. Allemaal samen, allemaal uitbundig. “Die euforie was terecht en dat moet je de ploeg op zo’n moment ook gunnen. Je wilt winnen, met elkaar en met het publiek. Aan momenten zoals die, kun je zien dat het een echt team is.”

Koesteren
“Momenten zoals die van woensdag, moet je koesteren. En gebruiken als motivatie voor de eerstvolgende wedstrijd”, doelt Ten Hag op het duel met NEC van aanstaande zondag. “Het zal niet altijd zo soepel gaan, voetballend gezien, als tegen FC Groningen. De basis is en blijft: hoe je verdedigt. Als we dat heel goed doen, kunnen we ontzettend goed voetballen. Zijn we daarin niet consequent, en dan bedoel ik niet 98 of 99 procent, maar 100 procent, dan zijn we heel matig.”

‘Alles afroepen’
“Als coach heb ik woensdag genoten, maar ik weet dat het geen vanzelfsprekendheid is dat het zondag wéér zo is. Daarom moeten we zondag weer alles afroepen om een resultaat neer te zetten”, zegt Ten Hag, die Kevin Conboy donderdag zag terugkeren op het trainingsveld, waarop ook Andreas Ludwig nog deze week weer verwacht wordt.

Streven naar succes
Zaterdag won FC Utrecht met 0-1 bij Willem II, woensdag dus met 1-0 van FC Groningen. “Van een goede week kunnen we een heel succesvolle week maken door zondag van NEC te winnen. Alleen dán kunnen we spreken van een succesvolle week. Om dat te realiseren, zullen we opnieuw een ongelooflijke krachtsinspanning moeten leveren tegen NEC; een goede, onaangename tegenstander.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht