Van Schaik: "Nu al zin in zaterdag 6 augustus"

Van Schaik: "Nu al zin in zaterdag 6 augustus"

Het wedstrijdprogramma van seizoen 2016/2017, in concept weliswaar, plofte vanmorgen op de digitale deurmat van FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad opent het seizoen op zaterdag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen PSV. Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht sprak met FCUtrecht.nl over de conceptwedstrijdplanning.
“In de beginfase van het seizoen passeren direct diverse mooie affiches de revue. Wat te denken van de openingswedstrijd op zaterdag 6 augustus tegen PSV, de landskampioen. ‘Een zwaar begin’, hoorde ik sommige mensen zeggen. Dat kan best kloppen, maar FC Utrecht-uit is voor PSV ook geen gemakkelijke opgave”, weet Van Schaik.

Na de conceptversie van het schema verstrekt de KNVB binnen afzienbare tijd de definitieve versie van het schema. FC Utrecht speelt, conform conceptplanning, twaalf keer thuis op zondag, vier keer thuis op zaterdag en één keer thuis op vrijdag. “Tijdens een seizoen heb je altijd periodes die op papier wat zwaarder zijn dan andere fases”, aldus Van Schaik. “Een competitie laat zich altijd weer anders afwikkelen. Er zullen clubs gaan verrassen, in zowel positieve als negatieve zin. Aan ons team de taak er klaar voor te zijn op zaterdag 6 augustus, als PSV op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Ik kijk er nu al naar uit.”

De conceptversie van het speelschema van FC Utrecht lees je HIER. Het conceptspeelprogramma van Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Jupiler League, is HIER te vinden.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht