Veel clubs strijden om Amrabat: waarom Feyenoord achter het Utrecht-talent aanzit

Veel clubs strijden om Amrabat: waarom Feyenoord achter het Utrecht-talent aanzit

Het is niet de vraag of, maar wanneer Sofyan Amrabat FC Utrecht gaat verlaten voor een nieuwe club. Watford (waar zijn broer Nordin speelt), RB Leipzig en Anderlecht worden net als Feyenoord serieus in verband gebracht met de talentvolle middenvelder. VoetbalPrimeur zet op een rij wat Amrabat Feyenoord te bieden heeft.
Wat voor een type speler is Amrabat?
Amrabat is een middenvelder zoals clubs hem tegenwoordig graag zien: onvermoeibaar, multifunctioneel en overal op het veld te vinden. De twintigjarige speler uit Huizen is een zogeheten box-to-box-middenvelder, een speler die het hele veld bestrijkt met een geweldig uithoudingsvermogen. Amrabat kan aan het begin van een aanval op zijn eigen zestien staan en aan het einde van een aanval rond de zestien van de tegenstander te vinden zijn. Met een goede pass, een goed fysiek en een uitstekend overzicht is Amrabat een type speler die elke ploeg, op welk niveau dan ook, nodig heeft.

Wat voor een rol kan hij vervullen bij Feyenoord?
Het middenveld van Feyenoord staat dit seizoen als een huis en dus lijkt er geen directe noodzaak voor het halen van een nieuwe speler in die linie. Kijken we echter verder dan Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Jens Toornstra, dan is het kwaliteitsverschil te groot. Dirk Kuyt is gestopt en de rollen van Renato Tapia, Marko Vejinovic en Simon Gustafson zijn zo goed als uitgespeeld, dus heeft Feyenoord behoefte aan versterkingen in de breedte.

Levchenko over Amrabat als Toornstra-opvolger:
Amrabat lijkt daar een perfecte kandidaat voor. Jong met een grote doorverkoopwaarde als hij zich blijft ontwikkelen en goed genoeg om in de Eredivisie voor Feyenoord te spelen. Amrabat is niet de controlerende speler zoals El Ahmadi is, maar kan een goede back-up worden voor Vilhena, de box-to-box-man bij de Rotterdammers, of zelfs dieper, op de meest vooruitgeschoven positie op het middenveld van Toornstra. Eén jaar in die rol als back-up minuten opdoen en wennen en dan bij een transfer van een van de Feyenoorders klaar zijn om de kar te trekken, dat lijkt het ideale scenario voor Amrabat

Waar moet Amrabat zich nog verbeteren?
Amrabat kan de volgende stap zetten als hij meer buiten zijn comfort zone probeert te voetballen. In zijn eerste volledige seizoen voerde hij zijn taken uitstekend uit, maar als hij meer durf en lef toont wordt hij de speler die een grotere competitie in de toekomst aankan. Een ander punt waar Amrabat verbetering in moet tonen is zijn aanvallende inbreng. Vaak genoeg komt hij rond de zestien, maar in 47 Eredivisie-wedstrijden heeft hij slechts één doelpunt gemaakt, afgelopen woensdag in de play-offs tegen sc Heerenveen.


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht