Veertien feitjes over FC Utrecht - Excelsior

Veertien feitjes over FC Utrecht - Excelsior

FC Utrecht is thuis ongeslagen tegen Excelsior in de Eredivisie. Vijftien keer wonnen de Utrechters, drie keer werd het gelijk.
Alleen tegen De Graafschap speelde FC Utrecht meer Eredivisiethuisduels zonder te verliezen;negentien stuks. Alleen bij Ajax en AZ speelde Excelsior meer Eredivisiepartijen zonder te winnen.

In zeventien van de achttien thuiswedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie tegen Excelsior speelde, kwam de ploeg tot scoren. Alleen op 4 mei 1986 lukte dat niet. Die dag eindigde het duel met de Kralingers in 0-0.

Dat alles geschreven hebbende; in de laatste drie keer dat FC Utrecht en Excelsior elkaar troffen, lukte het de ploeg uit de Domstad niet te winnen. Twee keer werd het gelijk, één keer won Excelsior. Dat was eerder dit seizoen. In Stadion Woudestein besliste Jeff Stans de partij vanaf de strafschopstip in Rotterdams voordeel (1-0).

Stans is ook degene die de laatste Excelsior-goal in een uitwedstrijd scoorde. Dat deed de middenvelder op 11 december 2015 in Friesland tegen sc Heerenveen.

FC Utrecht scoorde 21 keer uit een standaardsituatie. Geen enkele club kan in de Eredivisie aan dat aantal tippen.

Sébastien Haller maakte tien van de 21 goals die voortkwamen uit een standaardsituatie.

Geen enkele ploeg is in het laatste kwartier van de wedstrijd zo productief als FC Utrecht, dat in de slotfase van de partij dit seizoen zeventien keer scoorde.

Alleen Ajax (266) kreeg dit seizoen in de Eredivisie minder schoten tegen dan FC Utrecht; 277.

Geen enkele club kreeg dit seizoen zoveel schoten tegen als Excelsior: 419.

Excelsior’s selectie bevat diverse oude bekenden van FC Utrecht. Wat te denken van doelman Mike Havekotte, verdediger Daan Bovenberg, middenvelder Rick Kruys en aanvaller Cedric Badjeck, maar ook trainer Alfons Groenendijk.

Ruud Boymans scoorde 8 keer in de 497 speelminuten die hij dit Eredivisieseizoen maakte. Een gemiddelde van 1 goal per 62 minuten. Alleen Alex Teixeira (Shakthar Donetsk, Oekraïne) heeft dit seizoen een beter gemiddelde van alle spelers met minimaal 5 competitiegoals in Europa’s top 10 competities dit seizoen.

Sinds hij het FC Utrecht-shirt aantrok scoorde Boymans in 1.222 speelminuten 17 keer in de Eredivisie. Dat is een moyenne van 1 goal per 72 minuten. Dat is het beste gemiddelde van alle spelers met minimaal 5 competitiegoals in Europa’s top 10 competities sinds de start van vorig seizoen.

Bij FC Utrecht staan twee spelers op scherp: verdediger Chris Kum en middenvelder Rico Strieder. Bij Excelsior keert Sander Fischer terug van een schorsing en staan liefst vijf spelers op scherp: Rick Kruys, Khalid Karami, Nigel Hasselbaink, Tom van Weert en Luigi Bruins.

Er is VRIJE KAARTVERKOOP voor FC Utrecht - Excelsior. Scoor je tickets via INTERNET, in de FC Utrecht Fanshop of morgenavond (vrijdag) bij de stadionkassa"s. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht