'Verliezen FC Utrecht zijn overkomelijk'

De bal ligt stil in het betaald voetbal, de clubkassa rinkelt even niet en dat allemaal door de coronacrisis. Het virus heeft ook de sport in zijn greep. Een aantal clubs heeft al werktijdverkorting en WW aangevraagd. Zover is het bij FC Utrecht nog niet, vertelt algemeen directeur Thijs Otto van Es vrijdag in het RTV Utrecht-programma Een Berg Sport.


Beker1

"De verliezen zijn overkomelijk", vertelt Van Es desgevraagd, "We hebben allemaal scenario's doorgerekend en die zijn hoopvol. De voetbalcontent wordt nu even wat minder, maar onze maatschappelijk fundament gaat gigantisch omhoog. Het is nog nooit zo druk geweest op onze social media kanalen." De eerstvolgende actie is maandag, als er voor de Galgenwaard een drivetrough wordt gecreëerd waar mensen lang houdbaar voedsel kunnen afgeven voor de voedselbank. FC Utrecht is meer dan alleen voetbal, het is ook een fundament in de maatschappij."

FC UTRECHT KIJKT NAAR COMPENSATIEREGELINGEN
Ondanks dat FC Utrecht de storm waarschijnlijk wel door gaat komen kijkt de club wel naar de compensatieregelingen die zijn bedacht zodat iedereen het hoofd financieel boven water kan houden, zoals arbeidstijdverkorting. "Er zijn functies binnen FC Utrecht die in aanmerking komen voor de compensatieregeling. Natuurlijk hebben de spelers minder te doen, maar vooral de mensen op kantoor die tijdelijk minder werk hebben zouden hier aanspraak op kunnen maken. Dat bereiden we wel voor. Waarom zouden we er dan geen beroep op doen? Als we daarmee de toekomst verder kunnen waarborgen moeten we dat gewoon doen."

COMPETITIE EN BEKERFINALE
Het EK is inmiddels een jaar uitgesteld. Dat geeft de KNVB wat meer lucht om de competitie tot een goed einde te brengen. "De KNVB rekent achterwaards terug vanaf 30 juni [daarna lopen veel contracten van spelers af, red.]", legt Van Es uit, "Ze kijken nu wat er in dat tijdsbestek mogelijk is. Moeten we twee keer per week voetballen? Moeten de play-offs korter of misschien wel helemaal niet gespeeld worden? Het zijn allemaal scenario's die voorbij komen

Als het virus lang aanhoudt kan het zomaar zijn dat de KNVB gedwongen wordt om de competitie zonder publiek uit te spelen. "Het blijft kijken in een glazen bol, maar ik denk dat het al enorme waarde kan hebben als we überhaupt een wedstrijd zonder publiek kunnen spelen. Dan gaat er iets in beweging komen. Als het moet dan moet het maar, ik wil gewoon weer een keer kunnen juichen. Dan maar voor de televisie."

Een bekerfinale zonder publiek vindt de algemeen directeur een ander verhaal. "Die moet desnoods helemaal naar achteren geschoven worden. Maar de finale moet gespeeld worden." Voor FC Utrecht hangt er financieel veel af van de bekerfinale. Winst levert de club maarliefst 6,5 miljoen euro op. "De bekerfinale is mega belangrijk en we gaan hem winnen, daar ben ik van overtuigd. Die wedstrijd moet gespeeld gaan worden, dat is een feit."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht