Vierde uitwinst op rij

FC Utrecht boekt in Sittard dikverdiende zege op Fortuna: 0-1.

Een doelpunt van invaller Adrián Dalmau bezorgde FC Utrecht vanavond (zaterdag) de overwinning in Limburg. Daar werd het tegen Fortuna Sittard 0-1 voor de Utrechters. 
 
Een typische spitsengoal is het. De speler in kwestie staat op het juiste moment op de juiste plaats; namelijk precies daar waar de bal komt. En haalt dan, zonder daar al te veel verder bij na te denken, verwoestend en doeltreffend uit. Adrián Dalmau doet het namens FC Utrecht exact op die wijze, tien minuten voor tijd in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij opent daarmee niet alleen de score, hij bepaalt ‘m feitelijk ook: 0-1.

Sterk uit de startblokken
En zo krijgt FC Utrecht in Limburg wat het verdient. De ploeg van trainer/coach René Hake is alleen al in het eerste kwartier van de wedstrijd goed voor vijf schoten op doel. Ter indicatie: het is dit seizoen pas twee keer voorgekomen dat de Domstedelingen in een gehele helft van een Eredivisiewedstrijd tot meer dan vijf schoten op doel zijn gekomen.

Aanvalsgolf op aanvalsgolf
De beginfase van de wedstrijd is dus, als je ‘m vanuit Utrechts perspectief beziet, ijzersterk. Aanvalsgolf op aanvalsgolf, schietkans op schietkans. Othmane Boussaid, Gyrano Kerk, Hidde ter Avest en Mimoun Mahi nemen in de eerste helft het door Yanick van Osch verdedigde doel onder vuur. En captain Willem Janssen probeert het nog met een kopbal, al gaat die over het doel van de equipe van de Utrechtse trainer Sjors Ultee.

Ook na de rust is FC Utrecht de baas
Ook na de break is FC Utrecht de bovenliggende partij aan de Milaanstraat in Sittard. Ter Avest, Mahi en Joris van Overeem wagen doelpogingen, maar het lukt in die fase van de wedstrijd niet meer om zo’n enorme druk op het doel van Van Osch uit te oefenen als in de eerste helft, en met name het eerste gedeelte daarvan.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag op fcutrecht.nl


Galgenwaard

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht