Vijftien feiten over Go Ahead Eagles - FC Utrecht

Vijftien feiten over Go Ahead Eagles - FC Utrecht

Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd van morgen (zaterdag).
Van de laatste 4 Eredivisiepartijen die FC Utrecht in Deventer tegen Go Ahead Eagles speelde, won de ploeg uit de Domstad er 3.


De partij van morgen wordt de 24ste onderlinge Eredivisie-ontmoeting tussen beide ploegen in Deventer. Van de 23 tot nu toe gespeelde partijen wonnen de Eagles er 11, de FC uit de Domstad won er 7 en 5 keer werd het gelijk.

De laatste keer dat FC Utrecht op bezoek ging in De Adelaarshorst, was op 25 april 2015. Toen werd er met 0-2 gewonnen door 2 goals van Sébastien Haller. Van die treffers is er zeker 1 bij velen blijven hangen. Dat was de goal die Haller maakte na een waanzinnige dieptepass van Bart Ramselaar.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 3-0 van Go Ahead Eagles. In Stadion Galgenwaard scoorden Giovanni Troupée, Rico Strieder en Richairo Zivkovic toen namens de Utrechters.

Tijdens de laatste 7 speeldagen verzamelden de Eagles 2 punten. Die werden gepakt in Rotterdam (1-1 bij Excelsior) en Groningen (1-1 bij de plaatselijke FC).

Go Ahead Eagles won slechts 1 van zijn laatste 11 Eredivisiepartijen. Dat was in Deventer, tegen koploper Feyenoord nota bene. De Rotterdammers verloren in Overijssel met 1-0.

Bij de laatste 6 Eredivisiegoals die de Eagles maakten, was Jarchinio Antonia bij 5 betrokken; de snelle aanvaller scoorde er 4 en bereidde er 1 voor.

In de selectie van Go Ahead Eagles zijn 3 spelers terug te vinden die ooit namens FC Utrecht in de Eredivisie debuteerden: Leon de Kogel, Randy Wolters en Erik Cummins.

FC Utrecht verloor tijdens de vorige Eredivisiespeelronde van Ajax en daarmee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van 10 wedstrijden.

In de Eredivisie is FC Utrecht 5 uitpartijen ongeslagen. De Utrechters verloren deze jaargang 1 keer op vreemde bodem: in de Amsterdam ArenA van Ajax (3-2).

Zaterdagse uitpartijen liggen FC Utrecht wel. De laatste 8 uitduels op zaterdag bleef het team uit de Domstad zonder nederlaag.

Alleen de teams uit de traditionele Top Drie kregen dit seizoen meer schoten op doel te verwerken dan FC Utrecht.

Voor Robin van der Meer is Go Ahead Eagles-uit een walk down memory lane. De linksback speelde in het verleden voor de Eagles. Menno Koch maakte zijn Eredivisiedebuut tegen de Eagles en koestert dus ook bijzondere herinneringen aan de Deventer ploeg.

Over herinneringen gesproken: Giovanni Troupée, Sean Klaiber en Gyrano Kerk maakten tegen Go Ahead Eagles hun eerste doelpunt ooit in de Eredivisie.

FC Utrecht mist in Deventer vanwege een schorsing aanvoerder Willem Janssen. Sofyan Amrabat staat bij de Utrechters op scherp. Bij de Deventer ploeg moet Rochdi Achenteh op z’n tellen passen, want de linksback staat op scherp. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht