Vijftien feitjes over FC Utrecht - Excelsior

Vijftien feitjes over FC Utrecht - Excelsior

Een vooruitblik op de twintigste onderlinge Eredivisieontmoeting in Stadion Galgenwaard. 

Precies 1 keer gebeurde het dat FC Utrecht in een competitiethuiswedstrijd tegen Excelsior níet tot scoren kwam. Dat was in 1986. Die dag bleef het in Stadion Galgenwaard bij 0-0. In de andere 18 thuispartijen tegen de Kralingers, maakten de Utrechters liefst 54 goals.
FC Utrecht – het zal je na het lezen van de bovenstaande statistiek niet meer helemaal verbazen – verloor thuis nog nooit van Excelsior. Van de 19 ontmoetingen won FC Utrecht er 16. Een gelijkspel werd het 3 keer.


Alleen Ajax-uit is voor Excelsior een lastigere klus; daar gingen de Rotterdammers al 20 keer naartoe zonder ook maar 1 keer te winnen.

Wordt het affiche FC Utrecht - Excelsior opgehangen, dan valt vaak al snel die ene score weer: 7-4. Want geloof het of niet, maar in het seizoen 1983/1984 eindigden de twee onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen allebei in 7-4.

Goed, dat was toen. Dit is nu. FC Utrecht bleef de laatste 3 Eredivisiepartijen ongeslagen: 2 zeges, 1 gelijkspel.

FC Utrecht is 1 van de 4 clubs die dit Eredivisieseizoen nog in iedere wedstrijd minimaal 1 keer scoorde. De andere ploegen in dat lijstje: Ajax, Feyenoord en sc Heerenveen.

Sébastien Haller is de clubtopscorer van FC Utrecht. Hij lukte deze jaargang 5 goals. In de laatste 8 Eredivisiepartijen die de Fransman speelde in Stadion Galgenwaard, vond hij 1 keer het net.

Excelsior verloor de laatste 5 Eredivisieduels die het speelde, en kwam daarin slechts 1 keer tot scoren.

De Kralingers verloren in de Eredivisie in de periode maart-april 2012 voor het laatst 6 keer op rij. Dat seizoen sloot de ploeg uit Rotterdam uiteindelijk af als hekkensluiter.

Excelsior was in zijn laatste 4 Eredivisieduels niet 1 keer trefzeker en kan voor het eerst sinds februari-maart 1976 (minimaal) 5 Eredivisiewedstrijden op rij zonder goal blijven.

Uit geen van de laatste 50 doelpogingen die Excelsior ondernam, scoorde de ploeg, sinds een benutte strafschop van Luigi Bruins in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Inclusief de KNVB Bekerpartij tegen Feyenoord (3-0 nederlaag) staat Excelsior nu al 5 officiële duels op rij droog.

De laatste 2 goals van Excelsior kwamen tot stand uit een standaardsituatie; respectievelijk een penalty en een vrije trap.

Trainer Mitchell van der Gaag van Excelsior speelde tussen 1997 en 2001 voor FC Utrecht. In 99 Eredivisieduels scoorde hij 11 keer.

FC Utrecht-captain Willem Janssen staat op scherp.

De wedstrijd FC Utrecht - Excelsior begint zondag in Stadion Galgenwaard om 12.30 uur. Er is vrije kaartverkoop. Tickets verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht