Vijftien weetjes over Heracles Almelo - FC Utrecht

Vijftien weetjes over Heracles Almelo - FC Utrecht

Alles wat je moet weten in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag.
Aan de laatste 4 Eredivisie-uitpartijen die FC Utrecht tegen Heracles Almelo speelde, hield de ploeg uit de Domstad telkens minimaal 1 punt over.

De laatste keer dat de Heraclieden op het eigen kunstgrasveld de Utrechters aftroefden, was in maart 2012. Toen werd het 3-1 en maakte Samuel Armenteros letterlijk en figuurlijk het verschil door 2 goals te maken.

Sindsdien speelde de Zweed onder meer in België en Azerbeidzjan, maar nu is hij weer terug in Overijssel. En hoe: Armenteros is met 13 treffers clubtopscorer van de ploeg uit Almelo.

Armenteros kan geschiedenis gaan schrijven dit seizoen. Het laatste Eredivisieseizoen waarin de clubtopscorer van Heracles Almelo méér dan 13 goals maakte, was 2010/2011, toen Everton 15 keer scoorde (clubrecord) en Willie Overtoom 14 doelpunten op z’n naam zette.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht nog met 2-0 te sterk voor Heracles Almelo. Mike te Wierik (eigen goal) en Sébastien Haller zorgden voor de Utrechtse doelpunten die dag. In het seizoen 2013/2014 won FC Utrecht voor het laatst 2 keer in 1 jaargang van de zwart-witten.

In 2017 behaalden alleen ADO Den Haag (2) en Roda JC Kerkrade (4) minder punten dan Heracles Almelo (7 stuks).

Ná de rust, dan is het Heracles Almelo van John Stegeman verreweg het gevaarlijkst. De Almeloërs maakten 20 van de 25 goals deze jaargang in de tweede helft.

Opmerkelijk is dat Heracles Almelo de meeste schoten moest toestaan dit seizoen: 394 stuks. Dat zou je bij de nummer 11 van het klassement niet direct verwachten. Ter vergelijking: FC Utrecht stond dit seizoen 289 schoten toe. Ruim 100 minder dus dan de Heraclieden!

FC Utrecht verloor dit seizoen 2 keer een uitwedstrijd. In de ArenA bleek Ajax net iets te sterk (3-2) en in het Philips Stadion profiteerde PSV optimaal van een slappe tweede helft van de Utrechters: 3-0.

Het team van trainer/coach Erik ten Hag won 3 van de laatste 4 uitduels.

Alleen de teams uit de Traditionele Top Drie haalden meer punten in 2017 dan FC Utrecht, dat er dit jaar al 16 pakte.

Deze eeuw had FC Utrecht alleen in seizoen 2012/2013 meer punten (42) na 25 speeldagen dan dit seizoen (41 stuks). Destijds eindigden de Utrechters als vijfde en wonnen ze de play-offs om Europees voetbal.

De 11 goals die FC Utrecht in 2017 maakte, werden door 11 verschillende spelers gemaakt.

Sébastien Haller scoorde 4 keer in 4 Eredivisiewedstrijden tegen Heracles Almelo. Alleen tegen Feyenoord scoorde hij vaker: 5 maal.

Bij de Heraclieden staat Mike te Wierik op scherp. Aan Utrechtse zijde zijn Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub en Giovanni Troupée de spelers die op scherp staan.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht